Eindeloos bouwen met BAKOBA

Bouwspeelgoed, dat is toch wel het type speelgoed waar Mosi niet snel op uitgekeken raakt. Je kan er alle kanten mee op en eindeloos mee spelen. We hebben verschillende sets in huis, van het welbekende Lego tot de allernieuwste aanwinst van BAKOBA. We rouleren er lekker mee, zodat het nóg langer leuk blijft. Want pakt hij een aantal dagen met Lego of blokken spelen zijn BAKOBA weer uit de kast, dan voelt het net alsof hij het opnieuw kan ontdekken. Trouwens, voor wie niet wil kiezen: BAKOBA heeft dus ook aan connectiestukjes gedacht, zodat je met Legoblokjes op de BAKOBA stukken kan bouwen.

Blokken en Bakoba kunnen ook goed samen

Wat kan je met BAKOBA?

Zoals met veel soorten bouwspeelgoed daagt BAKOBA je eindeloos uit. Je kan er de creaties uit het boekje mee nabouwen, of zelf je eigen gang mee gaan en iets nieuws ontwerpen. Het bijzondere aan BAKOBA is dat het geen harde stukjes zijn, maar de bouwstukken zijn van EVA foam gemaakt. De keuze voor dit materiaal zorgt ervoor dat het bouwwerk groot maar toch licht kan zijn, zacht en flexibel is en bovenal kan drijven. Een boot bouwen is nog nooit zo’n makkie geweest en ons piratenschip is dus ook al mee geweest tijdens een rondje roeien.

Samen of alleen spelen

Als Mosi en ik samen spelen met Bakoba bouwen we meestal iets uit het boekje na. Daar staan indrukwekkende ontwerpen in die voor Mosi graag nabouwt. Dat lukt hem in zijn eentje meestal net nog niet en hij geniet ook erg van het teamwork. Samen een gebouw van een plaatje namaken voelt als een gezamenlijke overwinning. Het lukt. Yes! Als hij zelf speelt maakt hij de mooiste fantasiefiguren, gebouwen en voertuigen. Het is heerlijk om hem zo vrij te zien spelen. Op die creaties is hij ook het trotst en ze moeten vaak dagen in elkaar blijven omdat hij zo blij is met zijn resultaat. Waar het bij het nabouwen vooral om het proces van samen bouwen gaat, is het bij het vrije spel nog veel belangrijker om ook het uiteindelijke bouwwerk te kunnen blijven bewonderen. Inspiratie haalt hij overigens wel uit de boekjes, want ik zie vaak toch delen van een bouwwerk uit het boekje terug in zijn eigen ontwerpen.

De inhoud van de megabox

Boten, drijvende auto’s en vliegtuigen

Waar BAKOBA zich in onderscheidt is dat het kan drijven. Dit is iets wat wij nog niet in huis hadden maar wat wel ontzettend gewaardeerd wordt in het spel. Zelfs alleen de wetenschap dat het kan drijven prikkelt om boten te bouwen. Of drijvende auto’s. Dat maakt niet zoveel uit. Het is leuk om te zien dat Mosi nu dus door BAKOBA zo bezig is met het verschil in materialen en hoe het kan dat BAKOBA wel drijft en ander bouwspeelgoed niet. Ook maakt hij graag papieren vliegtuigjes en nu ook BAKOBA vliegtuigen. Wat niet zo’n probleem is, want dit materiaal doet ook niet zoveel kwaad als het tegen een ruit knalt. Perfect voor de kleine ingenieurs dus. Ik verwacht dat hier met tussenpozen nog jaren mee gespeeld blijft worden, want als ik één echte speelgoedtip heb is het deze: zorg dat het niet altijd in het zicht is. Als het dan weer uit de kast gepakt wordt dan beleef je er extra veel plezier aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s