Vijf soorten fotoprints voor in huis

Na meerdere keren samengewerkt te hebben met FotoCadeau heb ik een hoop opties wat betreft het afdrukken van fotovergrotingen zelf in huis. In deze blog zet ik nog eens vijf opties op een rij, voor wie nog twijfelt tussen al die verschillende mogelijkheden

1. Een foto verdeeld over meerdere squares

De laatste fotoprint aanwinst hier in huis is de zogenaamde squares collage; een foto verdeeld over meerdere forex plaatjes die je met plakstrips aan de muur kan hangen. Het is makkelijk op te hangen en je bent vrij flexibel in het formaat. Je creëert als je meerdere fotoprints op deze manier bestelt al snel een mooi geheel, doordat de vorm voor verbinding zorgt. Let wel goed op bij het bestellen. De ruimte tussen de plaatjes wordt niet afgedrukt, dus plaats de afbeelding zorgvuldig en laat niet net een deel van een gezicht wegvallen in de spleet. Verder is het goed om je te beseffen dat de plaatjes witte randen hebben en het resultaat met een andere kleur achtergrondmuur misschien minder mooi wordt. Ga jij voor de squares? Met kortingscode MP50 ontvang je nu 50% korting als je ze bij Fotocadeau bestelt.

2. Een foto op schoolplaat

Voor mijn moeder bestelde ik een tijd geleden een mooie afdruk op schoolplaat. Ik koos voor een plaat uit van Ernst Haeckel, maar ook een foto kan goed op schoolplaat. De kleuren zijn super mooi uitgekomen en de print is erg scherp. Wat ik het voordeel vind bij een schoolplaat is dat je hem zo oprolt en even weg kan leggen. Je bent dus heel flexibel en kan ook af en toe van foto aan de muur wisselen. Zo kan je ’s winters een gezellig knus kerstkiekje aan de wand hangen en zomers een strandfoto.

3. Een foto op wandkleed

Na de foto op schoolplaat bestelde ik ook nog een plaat van de Kunstformen der Natur als wandkleed. Mega blij ben ik hiermee. Je kan namelijk voor een mega formaat gaan en dat is precies wat ik zocht voor boven de bank. Ik zou niet snel een alledaags plaatje printen op deze manier, maar heb je een mooi landschap of uitzicht vastgelegd met precies die kleuren die jij graag in huis terug wil zien, dan kan je hiermee een groot effect creëren.

4. Een foto op aluminium

Hou je van zwart wit foto’s? Dan is aluminium een hele goede keuze. Zwart wit foto’s komen hier fantastisch op uit en zeker als je voor geborsteld staal kiest is het resultaat heel stoer. Zeker een portret voor een witte of lichte achtergrond zal hierop mooi uitkomen, want witte tinten worden niet afgedrukt op geborsteld aluminium. Zo zie je het stoere effect van het aluminium extra goed.

5. Een foto op glas

De sprankelendste kleuren krijg je absoluut bij een print op glas. De plaat versterkt de kleuren nog eens aan laat een foto stralen. Let wel op de plek in huis, want omdat de plaat glanst is deze afhankelijk van de lichtinval daardoor soms niet uit elke hoek even goed te zien. Een kleurrijke vakantiefoto, portret met twinkeloogjes of contrastrijk landschap zal goed uitkomen als afdruk op glas.

Alle bovenstaande opties zijn o.a. te vinden bij Fotocadeau, waar je trouwens ook terecht kan voor de oude vertrouwde foto op doek, fotoboeken of een fotocadeautjes zoals een puzzel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s