Mooi maatwerk van de meubelmaker

Uren speuren naar een kast die net in dat ene nisje past. Of naar een bankje dat niet te groot is, maar ook niet te klein voor de serre. Een tafel die lang is, maar iets smaller dan de meeste. Als ik een nieuw meubel voor in huis zoek wil ik dat het precies klopt, maar vaak lever je dan toch in op design of de gewenste afmetingen. Een meubelmaker zoeken kwam voorheen niet eens in me op, maar nu ken ik Monoz. Een platform waar gepassioneerde meubelmakers hun ontwerpen aanbieden.

Past precies

Ik weet vaak precies wat ik wil, maar de juiste maat vinden is dan het grootste probleem. Ik wil dat het klopt en koop liever niets dan iets waar ik niet echt blij mee ben. Dat zorgt er wel voor dat het soms heel lang kan duren voor ik het juiste gevonden heb. Ons tv tafeltje is bijvoorbeeld al vanaf de ondoordachte aanschaf een doorn in mijn oog, maar vind maar eens iets moois met die functie. Bij Monoz heb ik daarom maar tussen de bijzettafels gekeken en daar heb ik nu wél iets gevonden wat met een kleine aanpassing een perfect tv tafeltje zou kunnen zijn.

Iets kortere pootjes en ik zie hem al staan met de tv erop

Goede basis: een duurzaam interieur

Ik wissel veel in huis, maar de basis is al vanaf het begin grotendeels hetzelfde. Dat komt doordat ik voor veel items goed gespeurd heb en het dus precies is wat ik wil. Daarbij koop ik ook graag tweedehands, waardoor het meubel een verhaal krijgt. Mijn eettafel komt bijvoorbeeld van een vrouw die naar Portugal ging verhuizen en vertelde hoe zij de tafel ooit op maat had laten maken. Nu woonde zij toevallig verderop in de straat en is de tafel ook voor ons huis perfect. We zijn er al 5 jaar dolblij mee. Bij de items die nu nog niet kloppen zoek ik hetzelfde gevoel. Geen snelle oplossing, maar een bewuste aankoop. Zo stel ik een duurzaam interieur samen, met blijvende items, die niet om vervanging vragen.

deze tafel mag nog jaren blijven

Meubels kopen bij de maker

Door direct bij de meubelmaker te kopen, krijg je de kans om een beetje mee te ontwerpen. Dat vind ik dus mega leuk. In mijn hoofd weet ik vaak namelijk precies wat ik wil, maar dat ook nog in elkaar zetten is dan een brug te ver. Als je bij Monoz iets ziet wat bijna helemaal is hoe jij het voor je ziet, dan is de kans heel groot dat je uiteindelijk met de meubelmaker tot precies dat komt wat jij voor ogen hebt. Uniek en handgemaakt. Ik hoop dat het platform groeit en de keuze voor een meubelmaker via Monoz binnenkort even logisch (of het liefst logischer dan) de grote meubelboulevards. Welk meubelstuk zie jij jezelf al samen ontwerpen met de meubelmaker?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s