Bakken voor Moederdag

Kopen om het kopen doe ik niet meer, maar bakken om het bakken zeker nog wel. Mijn moeder krijgt al jaren alleen cadeau’s van mij als ik iets tegen het lijf loop waarvan ik denk dat ze er echt heel blij mee is. Op een verjaardagscadeau kan ze dus zomaar maanden wachten en ook op Moederdag komt er geen prullaria in huis. Met lege handen kom ik niet hoor. De leegte wordt gevuld met een leuk plantje of een baksel vol liefde. Vandaag heb ik deze manier van vieren ook weer een beetje aan Mosi doorgegeven. We hebben een heerlijk appeltaartje uit het bakboek van Lilliputiens gebakken. In vol koksornaat uiteraard, want dat maakt het extra lekker ;)!

Koekjes met Koningsdag

Wat is het leukste van Koningsdag? De kinderen die hun oude speelgoedjes verkopen op een kleedje. De kinderen die hun eerste vioolkunsten op straat vertonen. De kinderen die hun bakseltjes verkopen voor een kwartje. Niets van dat alles ging door dit jaar, maar toch hebben we er iets van in huis weten na te bootsen. Mosi heeft op Koningsdag voor iedereen koekjes gebakken. Het was gelukkig prachtig weer, dus een beetje bezoek in de tuin wat op veilige afstand mogelijk. Naast oranje tompoucen aten wij dus koekjes op de koning. Het eerste viering die we met een baksel uit het boek van Lilliputiens deden de afgelopen weken.

Cheesecake voor papa’s verjaardag

Wat is een verjaardag zonder taart? Ik vind dat het er echt bij hoort en een zelfgebakken taartje is dan wel het allerleukst. Mosi maakte voor papa dit jaar een mooie cheesecake. We maakten een grote en twee kleintjes zodat er ook taart was om langs te brengen, want ja hoe vier je anders je verjaardag samen in deze tijden. Het wordt gelukkig steeds ietsjes makkelijker, maar een groot verjaardagsfeest zit er voorlopig niet in. Sla de taart in deze tijd niet over hoor, voor je het weet vergeet je de hele verjaardag. De cheesecake uit het boek van Lilliputiens is trouwens heel lekker. Een luchtig taartje op basis van kwark, ei en slagroom, niet te zoet maar precies goed.

Appeltaart voor Moederdag

En dan Moederdag. Dat is vandaag. Mosi mocht kiezen uit perencrumble of appeltaart uit het bakboek, voor beiden hadden we de ingrediënten in huis. Met oma eet hij vaak een appeltaartje, dus zijn keuze was snel gemaakt. We maken wel vaker appeltaart, maar dit taartje is weer op een hele andere manier gemaakt. Met opgeklopt eiwit, dus we konden direct wat gekke fratsen uithalen. Mijn moederdag was vanwege de lol daarom al gemaakt voordat de taart de oven in ging. Het bakken met het bakboek is echt een feest. De plaatjes zorgen ervoor dat kinderen die nog niet kunnen lezen bij veel stappen heel goed zelf kunnen zien wat ze moeten gaan doen. Zo heeft mijn bakkertje dus ook zonder naar school te gaan een hele hoop geleerd de afgelopen feestdagen. De taart viel trouwens heel erg in de smaak en is alweer tot de laatste chewie kruimel op.

Bedankt weer Lilliputiens, jullie hebben ons al drie verrukkelijke snoeperijen laten maken. Op naar meer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s