‘Kunstformen der Natur’ aan de muur

Een aantal maanden geleden maakte ik een schoolplaat met de kolibries van Ernst Haeckel als kado voor mijn moeder. Deze prachtige prent van de Duitse bioloog bevalt zo goed, dat ik nu ook een wandkleed met print uit zijn boek Kunstformen der Natur heb laten maken. Wist je dat je deze gewoon via Wikimedia commons op hoge resolutie kan downloaden? Ik heb gekozen voor de print 92. Filicinae ; Alsophila met varens, omdat deze precies de juiste tinten heeft voor boven onze bank. Maar er zijn er meer dan 100, dus ben je op zoek naar een mooie natuur illustratie voor in huis dan kan je vast iets vinden.

Mijn favorieten van Ernst Haeckel

Ik let bij het kiezen van mijn illustraties voor in huis in eerste instantie op kleurgebruik. Ik druk graag groot af, dus zeker dan bepaald de kleur van de illustratie direct veel voor je interieur. Met een voorliefde voor groen, geel en roze kan je tussen de plaatjes van Haeckel dan nog veel kiezen. Zo had nummer 98 met de kwallen ook boven de bank kunnen hangen en ook nummer 74 met de orchideeën zou daar mooi tot haar recht komen. Nummer 72 met de paddestoelen viel bij mij vanwege de kleur rood af, maar is wel een geweldige sprookjesachtige afbeeldingen. Als laatste licht ik nummer 79 met de hagedissen nog even uit. Die zou over een aantal jaar zomaar in Mosi’s kamer kunnen hangen. Wat een stoer plaatje!

Op een wandkleed, cirkel of vierkant

Ik heb er bij mijn afdruk voor gekozen voor groot te gaan. Ons plafond is hoog, dus de wand leent zich erg goed voor zo’n statement stuk. Heb je een wat kleinere wand te vullen of wil je afbeeldingen combineren, dan is het concept muchopix misschien iets voor jou. Daarbij kan je kiezen uit verschillende vormen; de wandcirkel, hexagon of een vierkant. Je kiest zelf het formaat en aantal stuks en creëert zo een unieke collectie op jouw wand. Wat bij deze manier van afdrukken leuk is, is dat je het kan blijven uitbreiden. Hang bijvoorbeeld elk jaar een aantal vakantiefoto’s op, of groei naar de complete collectie van Ernst Haeckel toe ;). Met de kortingscode MP50 (geldig t/m 1-10-2020) krijg je nu 50% korting op alle muchopix.

Niets aan de wand?

De illustraties van Ernst Haeckel mag je vrij gebruiken om je eigen voorwerpen mee te bedrukken. Dat hoeft dus niet iets voor aan de wand te zijn, je kan ook een hele andere kant op denken. Het kunnen dus ook onderzetters met foto, een koffer of een puzzel zijn. Het aanbod fotoproducten wordt steeds groter en waar je misschien niet graag een glas op een schattige babyfoto zet is het wel een hele leuke manier om met vrij te downloaden afbeeldingen je eigen producten te ontwerpen. Naast deze mooie collectie natuur illustraties zou je ook eens een kijkje kunnen nemen in de bibliotheek van het Rijksmuseum. Daar kan je bijvoorbeeld een mooi boeket downloaden of je favoriete (oude) meesterwerk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s