(K)raamcadeau tip: een sterrenhemel van MrStarsky

Wat geef je nou als kraamcadeau in een tijd als deze? Met een beetje mazzel kan je nog op raambezoek, maar in een tijd van afstand zal veel bezoek een poosje uitgesteld worden. Datzelfde hoeft natuurlijk niet voor het cadeautje op te gaan. Stuur iets moois op of hang het aan de deur, om de nieuwe ouders in deze gekke situatie te laten weten dat je aan ze denkt. Ik heb zelf de posters MrStarsky op het oog voor de bijna mama’s in mijn omgeving; een mooi symbool voor verbondenheid op afstand.

De stand van de sterren tijdens de geboorte

MrStarsky maakt posters met de stand van de sterren op basis van plaats, datum en tijd. In het geval van een kraamcadeau is dat dus het moment dat het kindje ter wereld kwam. Een bijzonder moment met een heel persoonlijke en unieke poster als resultaat. De sterrenhemel is namelijk altijd anders. Waar je staat en hoe laat je omhoogkijkt bepaalt wat je ziet. Of wat je niet ziet, want wist je dat er overdag ook sterren aan de hemel staan? Die zie je alleen niet met het blote oog vanwege het zonlicht. Wordt het kindje overdag geboren, dan kan je de sterren dus wel vastleggen op de poster.

Verbondenheid op afstand

Zelfs al is de hemel op elk plekje ter wereld anders, het is toch de welbekende sterrenhemel. Kijk je vanuit je eigen huis tegelijk naar de sterren, dan voelt de ander ineens een stuk dichterbij. Ken je dit gevoel nog niet? Bel elkaar dan eens en kijk omhoog. Kijk of je de hemel zo kan omschrijven, dat de anders hetzelfde kan zien. Dan voelt afstand ineens heel relatief toch? Dat is waarom ik de sterrenhemel een prachtcadeau vind in deze tijd. Je ziet elkaar misschien niet, maar je kan wel samen naar hetzelfde kijken. Vanuit je eigen huis. Daarbij kan staren naar de sterren ontzettend rustgevend zijn, dat wil ik iedereen in deze tijd wel cadeau doen.

Maak je eigen poster

MrStarsky heeft verschillende ontwerpen waar je jouw sterrenhemel op kan laten zien. Ik ben gek op die van Marta Abad Blay, maar zou ouders met een heel neutraal, rustig kamertje in de Aqua stijl cadeau geven. Dat kan nooit misgaan. Naast een prachtig kraamcadeau is de poster ‘Together’ van Sella Molenaar ook een heel mooi voorbeeld van een ontwerp om te vieren hoe lang je al samen bent. Ook als je nu even niet fysiek samen bent vanwege ‘social distance’. Voor elke (baby)kamer is er wel een mooie poster te kiezen, waar je ook 5 jaar later nog niet op uitgekeken bent.

Meer cadeautips op afstand

  • Stuur de kersverse ouders eten via Oh My Guts, ze hebben zelfs een speciale kraambox
  • Zorg voor bloemen in huis via Bloomon
  • Haal buiten naar binnen, met wat mooie planten
  • Naïf is altijd een goed idee, voor kind én moeder
  • Koop een waardebon bij een fotoservice, zodat de ouders lekker veel foto’s kunnen printen en opsturen naar vrienden en familie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s