Vermommen, verkleden & verstoppen met Trixie

Of mijn gretige stimulatie oorzaak is van Mosi’s liefde voor verkleden, weet ik niet. Maar de liefde is er en ik faciliteer met vreugde. Naast regelmatige schmink sessies en een heleboel fantasie, is ook de verkleedkist goedgevuld. Zo goed dat de deksel er bijna niet meer op kan, maar dat deert niet. Het nodigt uit tot gebruik. Dus er kon nog wel een pakje bij, dacht ik zo. Het is een verkleedset van Trixie geworden. Een superleeuw, met masker en cape.


Naast de leeuw is er ook een konijn, vos, olifant en ijsbeer

Waarom koos ik voor deze set?

Trixie ken ik al een tijd. Het is een heel fijn baby en kindermerk met steeds meer artikelen in de leukste prints. Van hydrofiel tot tipi en van vloerkleed tot handpop. Nu kwam deze leeuw voorbij, net nadat mijn zus met bolle buik een heel schattig armbandrammelaartje besteld had voor haar baby-to-be met hetzelfde leeuwtje. Mijn aandacht was snel getrokken, omdat ik een zwak heb voor dit soort grappige, matchende dingen. Dat de verkleedset bestaat uit een cape en een masker is voor mijn superhelden- en dierenfan daarbij ook nog eens een zeer goede combinatie. En het pak is lekker van katoen. Geen gezweet dus. Al heeft hij de cape soms uren om. Als klap op de vuurpijl groeit het ook nog lekker mee en blijft het dus nog jaren leuk. Zo kies ik zijn speelgoed graag.

Waar is dat verkleden eigenlijk goed voor?

Wist je dat verkleden niet alleen leuk is, maar ook helpt bij de ontwikkeling van je kind. Wil je kind een leeuw spelen, dan moet hij eerst toch even goed opgelet hebben hoe een leeuw zich gedraagt. Wat zou een leeuw nou eten? Hoe spelen ze? En kunnen ze wel praten? Al die vragen worden in het spel opgelost. Daar leert een kind heel veel van. Als je meedoet met het spel kom je bovendien een hoop over je kind te weten. Wat gaat er in dat hoofdje om? Als je er direct naar vraagt, krijg je het er niet altijd uit. Maar in het spel leer je meer dan je zou denken. Het is namelijk ook een manier om ervaringen opnieuw te beleven en zo te verwerken. Door middel van fantasie kunnen kinderen een eigen draai aan het verhaal geven, waardoor ook minder leuke ervaringen op een fijne manier verwerkt kunnen worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s