Stokke Tripp Trapp: de echte meegroei stoel

Sinds een half jaar wilde Mosi niet meer in zijn oude hoge stoel. Het was een ‘babystoel’. De riempjes konden er niet af en wellicht was het ook wel net iets aan de kleine kant geworden voor een kleuter van vier. Nu zat hij dus al maanden op een gewone stoel, maar dat is dus het recept voor een vierjarige draaikont aan tafel. Het zit gewoon nog niet lekker. Op zoek naar een hoge stoel dus, die wel nog even mee kan. Dat is best een uitdaging als het om een stoel voor een kind van vier gaat. Of niet dus, want Stokke heeft zo’n stoel. De welbekende, misschien zelfs wel allerbekendste kinderstoel, de Tripp Trapp stoel. Een stoel voor het leven.

Ergonomisch voor elke leeftijd

De Tripp Trapp staat in menig huis met kinderen. Soms staan er wel vier aan een eettafel. Het is een klassieker en dat begrijp ik nu dondersgoed. Ik had er gewoon direct voor moeten kiezen. Wat een ideaal ding. Het design is zo slim, dat je hem voor elke leeftijd en lengte steeds weer zo kan instellen dat je kind (of jijzelf) ergonomisch aan tafel kan zitten. De voeten en zitplank zijn vrij simpel verstelbaar en zorgen voor een goede zithouding. En dat grap is, zelfs met de afstelling voor mijn kleuter, kan ik rustig op het puntje zitten om mijn schoenen even aan te trekken. Als het de stoel is die het dichtst in de buurt staat, doe ik dat dus ook. Dat vind je niet in een andere kinderstoel he?

Van newborn tot volwassene

Voor Mosi heb ik geen accessoires meer nodig bij de stoel. Hij is kleuter en kan zelfstandig zitten. Een kussentje zou ik nog kunnen toevoegen, maar met mijn knoeipoets vind ik het eigenlijk wel prima zo. En de stoel zit volgens mij lekker genoeg, want het kind zit weer rustig aan tafel te eten sinds zijn nieuwe stoel er staat. Was ik wat jaartjes eerder tot de beslissing gekomen de Tripp Trapp in huis te halen, dan had ik de Newborn set erbij genomen. Hoe fijn is het om je kindje lekker bij je aan tafel te zetten. Niet in de wagen of in een wipper op de grond, maar gewoon in een eigen stoel op gelijke hoogte. En vanaf 6 maanden kan je kindje dan rechtop met de baby set. Met of zonder eigen tafelblad. Ideaal! Deze stoel blijft nog jaren in huis, voor al het kleins (en groots) wat bij ons aanschuift.

Andere kinderstoelen van Stokke

Het ontwerp van de Tripp Trapp, daar moet je van houden. Ik denk dat dit er zo een is waarin je twee kampen hebt. Je vindt het gaaf, of juist helemaal niet. Maar val je in dat tweede kamp, weet dan dat Stokke meer handige kinderstoelen heeft. Het zijn wel stoelen die niet tot in het einde der tijden meegroeien, maar ze zijn prachtig. De Stokke Steps en de Stokke Clikk zou ik vier jaar terug zo gekozen kunnen hebben. En die groene variant van de Clikk zou ik nu nog bijna voor de sier aan tafel zetten. Hij zou geweldig in onze eetkamer staan.

Onze toevoeging op de stoel: een knoeimat

Van Everleigh and Me kregen we een mooie knoeimat, die goed staat bij de nieuwe Tripp Trapp. Het is een mosterkleurige ronde mat. Hij is van zachte PVC gemaakt en beschermd de vloer niet alleen tijdens het eten, maar kan ook goed van pas komen bij het knutselen. Dan leg je hem gewoon op de tafel, in plaats van eronder. Mosi speelt overigens nog altijd dolgraag op de grond, dus kleien en kliederen doet hij voortaan op de mat. Dat kadert de knoeiruimte ook lekker af. Niet van de mat af met de zooi, scheelt een hoop opruimen. Gek genoeg werkt dat nog ook. Ik vond de mat in eerste instantie gewoon mooi, maar als je niet zo’n makkelijk schoon te maken vloer hebt is het dus ook echt heel fijn ter bescherming.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s