Cadeautip: Jungle blokjes blijven leuk

Het eerste cadeautje deze Sintmaand was meteen een hele goede. Mosi kreeg de jungle stapelblokjes van Lilliputiens. Een set duurzame houten blokjes met jungle motieven om creatief mee te bouwen. Dit zou 3 jaar geleden al een hit geweest zijn en dat is het nu nog steeds! Blokken blijven leuk.

Lilliputiens jungle blokjes

De jungle blokken van Lilliputiens zijn een aanvulling op elke blokkenverzameling. Want blokken zijn blokken en gaan onderling prima samen, maar deze hebben iets extra’s. Er staat op de blokjes namelijk steeds een leuke print, waarmee je van een set rechthoeken ineens een giraffe kan bouwen. Of een flamingo. Of een flaraffe. Volg je me nog? Mosi laat zijn fantasie in ieder geval de vrije loop en creëert steeds nieuwe dieren. Daarnaast blijft het ook voor kleuters cool om een zo hoog mogelijke toren van blokken te maken. Wij maken er inmiddels een wedstrijdje van. Wat overigens top is aan dit speelgoed is dat je er een opbergzak bij krijgt. Het is nu één van de dingen die we veel meenemen als we op zondag ergens lunchen, bij vrienden of familie eten of elders op pad zijn. Zo kan hij altijd lekker zijn gang gaan. Met blokken spelen kan immers bijna overal.

Vijf voordelen van spelen met houten speelgoed van Lilliputiens

  • Houten speelgoed is duurzaam, onverwoestbaar en gaat heel lang mee.
  • Hout is veilig, de verf is op waterbasis en de figuren zijn gemaakt van FSC* hout.
  • Houten speelgoed is goed voor de motoriek omdat ‘grove’ stukken hout steeds anders vastgepakt kunnen worden. Bovendien heeft hout een natuurlijk gewicht, in tegenstelling
    tot plastic bijvoorbeeld, wat zwaar of licht kan zijn. Hierdoor leert het kind iets over gewicht, wat ook de oog-hand coördinatie ten goede komt.
  • De fantasie wordt geprikkeld doordat de stukken meerdere dingen tegelijk kunnen zijn, de vorm is ‘open’, niet ingevuld. Het voelt ook nog eens fijn aan aangezien hout de temperatuur van de hand aanneemt.
  • Speelgoed van hout heeft een warme uitstraling, het staat goed in elk interieur.

Eerder speelde Mosi ook al met baby Alex van Lilliputiens. Daar lees je hier meer over.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s