Brikkon: bouwen met stenen en platen

Bouwen met steentjes van Lego en Duplo. Dat is hier absoluut favoriet. Na 2 jaar veel spelen met mijn oude Duplo, is nu het Lego tijdperk aangebroken. De bakken oude blokken zijn alweer uit de schuur gehaald, maar toch blijkt de overgang van Duplo naar Lego nog niet zo makkelijk. Het is toch echt iets lastiger met die kleine blokjes iets groots in elkaar te zetten. En dat is waar Mosi dol op is. Grote bouwwerken. Nu komt Brikkon komt hem te hulp, zal dat helpen?

Houten bouwplaten vol inspiratie

De houten bouwplaten zijn het begin van een goed bouwwerk. Vanuit het niets iets bouwen is soms lastig, maar met een slechts een paar houten platen is het begin zo gemaakt. Waar Mosi bij alleen blokjes graag naar voorbeelden op dozen en in boekjes kijkt, volgt hij bij de platen de aanwijzingen juist niet. En dat juich ik toe. Lege dozen bewaren is niet mijn hobby namelijk en creativiteit stimuleer ik graag. Ik weet niet hoe het komt, maar Brikkon stimuleert eigenwijs gedrag. Waar ik in dit geval juist lekker het plaatje volgde, wilde Mosi mij direct laten zien dat het ook heel anders kan. Dat belooft nog uren plezier.

Gewoon uit Rotterdam

Wat van ver komt, is lekker. Maar dichtbij kan ook heel bijzonder zijn. Dat bewijst Brikkon. Vijf Rotterdammerts ontwerpen en produceren het speelgoed vanuit onze havenstad. Dat is om de hoek. En dat is fijn, want zo krijgen ze het voor elkaar om ook nog eens in heel Nederland en België supersnel en gratis te bezorgen! De platte verpakkingen passen gewoon door de brievenbus, je hoeft er dus niet voor thuis te blijven. Bij een aantal pakketten zitten zelfs bouwsteentjes meegeleverd. De duurzame van BiOBUDDI. Daar let Brikkon ook op. De platen worden uit duurzaam FSC hout gesneden, alle Brikkons passen op elkaar en de platen nodigen uit langer met hetzelfde speelgoed te spelen. Allemaal manieren om duurzaam spelen te stimuleren. En ben je op de plaat uitgekeken, dan kun je hem ook nog kleuren of schilderen en zo een nieuw leven inblazen.

De cactus en het huisje

Wij hebben nu twee sets van Brikkon. De cactus en het huisje. Mijn favoriet is de cactus, dat is namelijk net een stuk decoratie. Mosi’s favoriet is het huisje. En dat is best logisch. Een huis is toch wel de basis van veel spel. Zet er een poppetje of diertje bij en het verhaal begint vanzelf. Bij de cactus draait het nog iets meer om het proces van het in elkaar zetten, dan het spel daarna. Maar dat doet er niet voor onder. Het is namelijk best een puzzel om het zo in elkaar te zetten dat het goed blijft staan. Je moet zoeken naar evenwicht. Zo zie je dat Brikkon dus ook echt verschillende soorten spel bediend. Eenmaal in het verhaal blijft de cactus overigens niet achterwege, zo’n reuze stekelplant doet het erg goed in de fantasie van een grappige kleuter. Kan ik uit ervaring vertellen.

Voor ons is Brikkon een hele leuke aanvulling op de bakken oude Lego gebleken. Zo kan je toch iets ‘nieuws’ geven, maar is het wel echt een toevoeging op alle plastic blokjes die je al in huis hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s