Broodtrommels, schooltassen en gymschoenen

We hebben de eerste vakantie zonder kleerscheuren gehaald hoor. Na de zomervakantie is Mosi begonnen in groep 1. Ik keek er eerlijk gezegd best tegenop. Afscheid bleef op de opvang al die jaren namelijk erg lastig. Op school ging het na drie dagen gelukkig al zonder tranen en inmiddels gaat hij misschien wel liever wel dan niet naar school.

Toen het rugzakje er nog voor de sier hing

Hoe overleef je de eerste weken?

Niet alleen voor de vierjarigen is het even wennen die eerste schoolweken, ook het ritme van ouders wordt even overhoop gegooid. Waar je bij het wegbrengen naar een kinderdagverblijf bijna nergens aan hoeft te denken, is er op school steeds weer iets anders waar je wel aan moet denken.

Wat eten ze op school?

Dat georganiseer begint al met het broodtrommeltje. Wat doe je daar nou in? Is het wel genoeg of juist teveel? Ik begon met een hele selectie aan schoolkoeken, maar die vond ik elke dag weer terug in de tas. Wat dacht ik ook? Mijn kind is veel meer van het fruit dan van de koek. Nu maak ik dus elke ochtend een fruitsalade, voor hem en voor mezelf. Zijn lunch bestaat elke dag uit een of twee bolletjes met beleg en een krentenbol.

En hoe zit dat met gymkleren?

En dan komt gym. Hoe werkt dat bij kleuters? Mosi begint elke maandagochtend met gym. Hij heeft zo’n typisch gymtasje en precies dezelfde gymschoenen als de helft van zijn klas. Dat zijn dan ook de eerste die je ziet als je een budget sportzaak inloopt. Zijn kleding heeft hij zelf uitgekozen bij de Decathlon. Een leuk voetbalsetje, waar hij zelfs hoge voetbalsokken bij heeft gekozen. Alles om hem met een goed gevoel naar gym te brengen, want zeker dat was de eerste paar keer echt nog spannend.

Een selectie mooie schooltassen

Voor zijn vierde verjaardag kreeg Mosi zijn stoere schooltas van Fjallraven Kanken. Ik snapte niks van hoe de schouderbanden werken, maar dat heeft een juf op school voor Mosi opgelost. Die zien die tasjes natuurlijk dagelijks. Het tasje is aan de kleine kant, want Panda gaat nog elke dag mee op Mosi’s rug. Andere leuke tasjes die ik op het oog had zijn die van Trixie Baby, Blafre, Sticky Lemon en Studio Ditte.

En dan, overal een naampje op

En toen las ik de regeltjes van de school door. Overal moet een naam op. De broodtrommel, de rugzak, de gymtas, de gymkleding. Hoe dan? Ik ging het er toch zeker niet opschrijven. Met één keer Googlen had ik gelukkig mijn oplossing gevonden; Goedgemerkt. Het Back2School XXL voordeelpakket heeft ons van alle nodige naamstickers voorzien. Een set naamstickers die zelfs in de vaatwasser kunnen: kleine stickers voor de dingetjes waarbij alleen een naam volstaat en grotere waar ook mijn telefoonnummer op staat. En voor de kleding: instrijklabels, schoenlabels en nog makkelijker: de plakgemak kledingstickers. Je kan zelf de kleur bepalen tijdens het ontwerpen en er zijn een heleboel merkjes om uit te kiezen zodat ook kinderen die nog niet kunnen lezen hun eigen spulletjes kunnen herkennen. Mosi heeft uiteraard een dino, al herkent hij zijn naam sinds hij naar school gaat goed zelf.

Mijn ervaring met Goedgemerkt

De stickers zitten er bij ons nu dus een aantal weken op en ik ben er zelf eigenlijk net zo blij mee als de school zelf.  Alle stickers zitten er nog netjes op. Er zijn ook al wat nieuwsbrieven van school uitgegaan met zoekgeraakte jassen of tassen. In Mosi’s mooie jassen staat nu gewoon mijn nummer. Mocht hij hem kwijtraken, dan komt hij dus hopelijk vanzelf weer bij ons terecht. En voor zijn tas geldt precies hetzelfde. Zijn lunchspulletjes en gymschoenen zijn ook voorzien van zijn naam. Dus al zijn er 10 kinderen met dezelfde schooluitrusting, Mosi pikt zijn exemplaren er zo tussenuit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s