Namiddag thee voor twee

Thee moet koekjes na school. Dat leek mij dus zo knus. Alleen was mijn kleuter nog niet zo’n theeleut. Daar moest ik dus verandering in brengen. Van EO ontvingen we ook nog eens hun nieuwe en te leuke kopjes, zonde om ze niet te gebruiken. Ik ben dus met Mosi op zoek gegaan naar een thee die wel in de smaak valt. We hebben van alles geproefd en er is een favoriet gekozen hoor. Een heerlijke namiddag thee voor twee.

De kopjes van EO

Laat ik eerst eens iets vertellen over de kopjes van EO. Deze zijn toch zo voor 50% wel aanstichter van de hele zoektocht. Het is een ideaal maatje voor mijn koffie, maar ook voor een kinderkopje thee. Het design is van Marc Venot en ze zijn gemaakt van heel fijn porselein. De set bestaat uit een nijlpaard, puma, olifant, aap en zebra. Aan twee kanten staat een abstracte illustratie en op de onderkant de voetafdruk van de dieren. Een leuk extra detail dus als je aan het drinken bent.

De theeproeverij

Een theeproeverij met een kleuter. Klinkt dat als gekkenwerk? Een beetje maf is het wel, vooral met een kleuter die niet zo dol is op thee. Maar ik kwam er toch maar weer eens achter dat enthousiasme aanstekelijk werkt. Ik ben zelf wel dol op thee en dat weet Mosi dondersgoed. Ik begin en eindig de dag ermee en daartussenin gaan er ook heel wat koppen naar binnen. Voor de theeproeverij heb ik gekozen voor verschillende soorten, smaken, kleuren en geuren. Rooibos, venkel, fruitthee, groene thee en verse munt. De rooibos is een speciale kinderthee van Piramide, de rest komt gewoon uit mijn eigen verzameling; Pickwick, Clipper, Zonnatura en munt uit eigen tuin. Venkel was na deze proeverij favoriet, maar een overtuigende keuze was het nog niet. Op naar een nieuwe proeverij dus…

Naar de theewinkel

Hoe kan je zo’n zoektocht naar lekkere kinderthee nog leuker maken? Dan moet je dus naar een echte theewinkel. Zo’n winkel vol losse thee waar je oneindig dopjes van bakjes kan halen om te ruiken. Wij zijn dus naar Simon Lévelt gegaan. Daar hebben we zeker een half uur aan verschillende potjes geroken. Ik heb me uiteindelijk laten leiden door de sticker kids choice en uit die selectie door Mosi een favoriete geur laten kiezen. Dat is de namiddag melange geworden. Een friszoete kruidenthee met anijszaad, rozenbottel, zoethout en kruizemunt. En of hij net zo lekker smaakt als ruikt? Ja! We hoeven voorlopig niet meer verder te zoeken. ‘Hmmm wat lekker zeg mama’ is wat er na de eerste slok al uit zijn mond kwam. Het is een fijnproever, die kleine man van mij. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook echt een heerlijke thee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s