Mega leuk bouwspeelgoed van MODU

Mosi is een bouwmonstertje. De kussens blijven nog geen dag op de bank liggen. Gesnoeide takken moeten maanden in de tuin blijven. En van mijn potjes nagellak maakt hij stapels (oei gevaarlijk!). Zijn lol kan dan ook niet op als hij speelgoed ziet dat op deze behoefte inspeelt. Duplo, Lego en houten blokken zijn favoriet om mee te priegelen, maar hier is huis heerst ook de drang naar groots spel. Daar speelt MODU perfect op in. Bij deze bouwpakketten maak je met grote blokken en pinnen bouwstukken zo groot als een kleuter. DIY speelgoed dus. Voor de kleine doe-het-zelver.

De explorer kit

Mosi heeft de explorer kit. Dat is een set met 5 blokken, 10 pinnen en 4 wielen. Hier zou je minstens 6 verschillende creaties mee kunnen maken. Dat is een ongelofelijk bescheiden beschrijving van MODU zelf. We hebben inmiddels toch al minstens het dubbele gehad. Van schildpad tot tafel en van auto tot raket. Alles komt voorbij. Ik zie het niet altijd, maar Mosi wel. Zijn blokken kunnen blaffen. De fantasie slaat op hol. Hoe zo weinig juist zoveel kan zijn. Dat is het geheim van echt goed speelgoed denk ik. Het is wat je er zelf van maakt. Naast deze fantastische explorer kit is er ook een kleinere set met 3 blokken, 6 pinnen en 4 willen en een grote droomset met 7 blokken, 18 pinnen en 8 wielen. Afhankelijk van je dosis inspiratie kun je hier tientallen bouwstukken mee maken. En is het dan nog niet genoeg, mis je net een pin of blokje? Dan kan je de set gewoon uitbreiden met losse items.

Bouwplezier van baby tot kind

Een leeftijd aan dit soort speelgoed hangen is eigenlijk niet nodig. Vanaf een half jaar kan een baby hier al plezier aan beleven. Een beetje steunen tegen een zacht foam blok, of liggen op een rollende plank. Daar kan een kleintje al plezier aan beleven. Gaat een kindje staan, dan kan je met MODU een loopwagen bouwen of een toren om zich aan vast te houden. Later wordt het een hobbelpaard, auto en klimtoren. Een bouwwerk maken zal de eerste jaren nog met hulp gebeuren, maar samen spelen is alleen maar leuk. De blokken helpen vormen herkennen en ze op elkaar stapelen kan voor uren plezier zorgen. Zo gaat MODU dus jaren mee. Van baby tot ongeveer de leeftijd van zes. Maar dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

Wat zou jij willen bouwen met MODU?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s