Op avontuur met de Magische Speelboom

Dit stuk speelgoed kennen we denk ik allemaal. Is het niet uit je eigen jeugd, dan is het wel uit de speelhoek in een café of bij de tandarts. De Magische Speelboom kom je overal tegen. Mosi heeft al met heel wat exemplaren gespeeld voordat hij zijn eigen boom in huis had. Waar hij ook staat, hij wordt er direct door aangetrokken. Dat ik hem nu blij heb mogen maken met de nieuwste versie van de Magische Speelboom en een Kloro’Go zijspan van de Klorofil Wereld is een feest voor ons allebei. Hij speelt er zo leuk mee.

Vol mee in de fantasiewereld van de Klorofil

Bij elke leeftijdsfase komt een bepaald type spel en spelontwikkeling. Niet dat elk kind hetzelfde speelt, maar in grote lijnen maken ze wel dezelfde ontwikkeling in hun spel door. Mosi is nu net vier en is heel duidelijk bezig met de ontwikkeling van imitatiespel naar fantasiespel. Hij bouwt fantastische dingen met blokjes, waarbij de functie veel verder gaat dan gewoon een stapel. Zijn auto’s kunnen met elkaar praten en simpele steentjes doen o.a. dienst als slangennest. De wereld van de Klorofil is in deze fase een schot in de roos. De boom is een perfect uitgangspunt voor fantasiespel. De poppetjes in Mosi’s magische wereld maken van alles mee en zijn vooral lekker met elkaar aan het keuvelen. De vosjes en de beer vertellen over hun dag – en Mosi zo over de zijne. Een heerlijke manier om op een hele natuurlijke, relaxte manier mee te krijgen wat er in zijn hoofdje speelt.

Vier verschillende speelsets

De nostalgische Magische Speelboom is bestaat al sinds grootmoeders tijd, maar dat er daarnaast nog drie speelsets en een boel voertuigen zijn is nieuw. Er is bijvoorbeeld een Paddenstoelhuis, daar verbouwt vosje samen met zijn vriendjes groeten en fruit. Ook dit huisje heeft een boel te ontdekken en is handig gemaakt. Je kan alles in het huisje bewaren en er zit ook een handgreep aan om hem makkelijk mee te nemen. De verschillende voertuigen hebben de naam Kloro’Go gekregen. Mosi heeft een zijspan, waar twee figuurtjes in kunnen. Er is ook een helikopter, bus en quad. En wil je de speelfamilie uitbreiden? Dan kan je dus ook losse families aanschaffen. Zo heb je ineens een huis vol uiltjes of eekhoorns. Zeker als er meer dan één kindje tegelijk met de Klorofil wereld speelt is het geen slecht idee om wat uit te breiden, maar Mosi is voorlopig nog wel zoet met de boom en de zijspan.

Kennen jullie de speelboom nog van vroeger?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s