Magisch mooie magneten van Ma Cabane à Rêves

Mooi speelgoed is geweldig. Het is een feest voor ouder en kind. Maar de magneetjes van Ma Cabane à Rêves doe ik eigenlijk tekort als ik het speelgoed noem. Het zijn kleine kunstwerkjes, die door steeds een andere combinatie te maken een nieuw kunstwerk worden. Ideaal mee te nemen, samen mee te spelen of cadeau te doen.

Mosi en Ma Cabane à Rêves

Mijn moeder heeft een koelkast vol magneten uit verschillende uithoeken van de wereld. Mosi vond dat al snel mega interessant om mee te spelen. Thuis hebben we wat fotomagneten en die vond ik ook al snel terug op andere plekken in huis. Aantrekkingskracht naar dat wat magnetisch is zat er dus wel al in. Nu hebben we sinds kort dus de mageneten van Ma Cabane à Rêves in huis en die geven een hele nieuw dimensie aan het magnetenspel.

La Fabrikapoupées

We hebben de set La Fabrikapoupées, dat zijn 32 magneten waaruit je verschillende poppetjes kan opbouwen. De poppen uit deze set hebben iets weg van de Japanse Kokeshi poppen. Dat zie je onder andere terug in de waaier, parasol en kimono. De mooiste onderdelen vind ik zelf de hoofdtooien; de pauw, zwaan en papegaai. Mosi vindt het heel leuk om samen verschillende poppetjes te maken. Het grappig om te zien dat hij nog veel creatiever met de onderdelen omgaat dan ik. Zo zag direct een maan in wat voor mij een haarband was. De magneten plakken wij op de radiator, die ik uit esthetisch oogpunt maar even achter een linnen tafellaken heb verstopt. Ik vind die dingen heel fijn in de winter hoor, maar lelijk zijn ze wel.

Robots, dieren en letters

De poppetjes die wij hebben zijn de nieuwste uit de hele collectie magneten. Daarvoor heeft Amandine Allard van Ma Cabane à Rêves ook al verschillende sets met dieren, letters en bijvoorbeeld robots uitgebracht. Die zijn los van elkaar leuk, maar stel je eens voor hoe wild je het kan maken als je verschillende sets combineert. Dan kunnen ons Japanse dames op bezoek bij de dieren in het bos. Niet dat we al tot zulke verhalen zijn gekomen hoor, maar ik ben al lang bij met dit fantasievolle stukje versiering op die grote radiator midden in de woonkamer. Wij plakken nog even lekker verder. En laat mijn moeder het maar niet horen, want Japanse magneten, die heeft ze nog niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s