Luke’s Toy Factory: puzzel & werkauto

We hebben weer iets heel moois in huis. De puzzel auto’s van Luke’s Toy Factory. Ik zag ze staan bij Achtung Baby Store en ze bleven door mijn hoofd spelen. Het zijn namelijk duurzame, leerzame en hele mooie werkauto’s. Dat zie je niet veel. Mosi heeft een boel auto’s in zijn verzameling, maar het design van deze werkauto’s springt er echt uit. Ik vind ze te gek en hij gelukkig ook.

3D puzzel & werkauto

Het leuke van de auto’s van Luke’s Toy Factory is dat het een puzzel en werkende speelauto in één is. Alle auto’s bestaan uit uitwisselbare onderdelen waaruit je verschillende werkauto’s kan opbouwen. Mosi maakt ze het liefst precies zoals op het voorbeeld plaatje na, maar je kan de onderdelen ook mixen. Het is ontworpen voor kinderen vanaf drie. Die kunnen deze 3D puzzel precies oplossen. Het zijn niet teveel onderdelen en het schuift makkelijk in elkaar. Gelukkig is het dan wel ook weer zo slim ontworpen dat je niet voorzichtig hoeft te spelen. De auto’s blijven bij Mosi’s drukke kleuterspel gewoon in elkaar. Behalve de laadcontainers van de containervrachtwagen dan, want die vindt hij erg leuk om over de wagens te verdelen.

Alle onderdelen van de brandweerwagen

Milieuvriendelijk speelgoed

Niet alleen mooi en slim ontworpen, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Daar hou ik zo van. De auto’s van Luke’s Toy Factory bestaan voor 30% uit zaagsel dat is overgebleven bij Amerikaanse meubelfabrikanten. De rest is veilig kunststof. Deze productiewijze zorgt voor het zachte uiterlijk van de auto’s en zorgt ervoor dat ze stevig genoeg zijn om wild mee te spelen. Er wordt geen lijm of verf gebruikt bij de productie en de auto’s kunnen tegen water. Je kan ze dus ook makkelijk schoonmaken. Op dit moment loopt er een Kickstarter campagne voor twee nieuwe series auto’s; de naturals en de hybrids. Hiervoor worden weer andere natuurlijke materialen zoals walnootschaal en kokosnootschil gebruikt.

En ze zijn ook nog leerzaam

Naast mooi en milieuvriendelijk zijn deze auto’s ook nog ontworpen met het idee leerzaam te zijn. Nu helpt het puzzel element daar natuurlijk automatisch bij. De motoriek wordt bij het in elkaar zetten lekker getraind. Voor Mosi is dat op dit niveau niet echt meer nodig, maar hij vindt dat pielen wel heerlijk om te doen. Een voorbeeld precies nabouwen vindt hij ook leuk, zo leuk zelfs dat hij precies weet hoe ze moeten zijn. Als ik stiekem een onderdeel van de auto’s wissel, corrigeert hij het zodra hij het opmerkt. Bij de auto’s in het 4-pack zitten overigens ook kaartjes die een ideale gespreksstarter kunnen zijn over kleuren, recycling en de functie van de auto’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s