Winactie | Twee favorieten: Clicformers & Magformers

Maanden geleden ging ik voor Mosi op zoek naar de beste verjaardagscadeaus voor zijn vierde verjaardag. Wat ik toen nog niet wist is dat het beste cadeau al lang en breed uitgepakt en ingespeeld zou zijn voordat hij werkelijk jarig was. En dat ligt niet aan hem. Ik ben zelf gewoon veel te enthousiast. Hij speelt nu dus al een tijd met twee leuke sets constructie speelgoed: de Magformers en de Clicformers. Allebei goede cadeaus voor een kind van vier, kan ik na het speelplezier van de afgelopen weken concluderen.

Uitbreiding van de Magformers

Ik kwam bij deze twee sets terecht omdat ik zocht naar uitbreiding van zijn huidige speelgoed. Hij is een tevreden kind en had eigenlijk maar drie dingen op zijn verjaardag lijst. Een grote graafauto, een brandweerauto en iets voor zijn treinbaan. Die lijst heb ik dus zo naar familie doorgeschoven, die willen immers graag ik iets kopen wat met zekerheid in de smaak valt. Ik zelf denk vooral aan de berg speelgoed die we allemaal zorgvuldig gesorteerd bewaren. Meer van hetzelfde leek me daarom ideaal. In december kreeg Mosi de basisset Magformers waar hij met grote regelmaat mee speelt, nu hij zo op de auto’s is vond ik het dus leuk om hem te trakteren op de uitbreiding waarmee hij met zijn magneetspel zelf auto’s kan bouwen. Nou dat vindt hij dus ook. Het is een schot in de roos. Hij heeft de Wow set en kan daarmee weer allemaal nieuwe kanten op. Het leuke van de Magfomers vind ik dat kinderen ook meteen iets technisch meekrijgen. De vormen en het magneetsysteem helpen met ontdekken. Naast dat je er iets moois mee kan bouwen vindt Mosi het ook gewoon leuk om de stukken aan elkaar te plakken of er een slinger van de maken door het naar elkaar toe te schuiven. Hij speelt en leert een heleboel. En ik ben stiekem ook nog niet uitgespeeld.

En dan de nieuwe Clicformers

Mosi is dol op bouwen. Torens, bruggen, glijbanen. Alles komt voorbij. Iets maken met zijn eigen handen maakt hem trots. En van samen nog moeilijkere gebouwen, dieren of vormen samenstellen wordt hij nog blijer. Ik had niet kunnen bedenken dat de Clicformers nog zoveel zouden toevoegen aan zijn spel, maar ze zijn op dit moment absoluut favoriet. De vormpjes gaan zelfs mee naar het strand, in bad en waarschijnlijk ook mee op vakantie. Het is natuurlijk plastic en dat vind ik zelf niet het mooiste wat er is, maar de mogelijkheden die het geeft tot gekke constructies maakt Mosi heel erg blij. En dat is uiteindelijk toch waar het om gaat. Hij maakt zelf hoge torens of gekke auto’s en samen maken we steeds iets anders uit het boekje wat hij zorgvuldig bij zijn ‘klikkers’ bewaart. De vogel, boot en raket hebben we al gehad, maar daar stoppen we echt niet. Ik gok dat we hier nog jaren plezier van hebben.

Als je moet kiezen, waar ga je dan voor?

Magformers

Ik kan de Magformers aan iedereen aanraden. Het magnetische is magisch; leuk voor ouders en voor kinderen. En ik vind ze er zelf nog leuk uitzien ook. Kleintjes kunnen misschien nog niet goed bouwen, maar kunnen zichzelf wel bezighouden met de stukjes die zich zo tot elkaar aangetrokken voelen. Het enige nadeel van de Magformers is dat het bouwwerk niet zo stevig vastzit en dus niet zo geschikt is om daarna ook werkelijk mee te spelen. Dat hebben wij nu vooral gemerkt als we er een mooie auto mee bouwden. Een beetje ruw duwen en je auto ziet er meteen heel anders uit. Het gaat dus vooral om het bouwen zelf en niet om het uiteindelijke bouwsel in gebruik te nemen. Dat daagt dan wel weer uit om steeds iets nieuws te maken.

Clicformers

De Clicformers zijn voor Mosi nu favoriet, hij is inmiddels vier en al erg handig met bouwen. Hij kan er zelf nog een tijd mee vooruit, want de ingewikkelde bouwwerken moet ik nu nog begeleiden. Uiteindelijk kan hij dat natuurlijk ook zelf. Wat het voordeel is van de Clicformers, is dat je met je bouwwerk ook echt kan spelen. Wij hebben er al hele lange auto’s mee gemaakt en die krijg je dus niet zomaar uit elkaar. Er zit zelf een klein stukje gereedschap bij om een kubus van Clicformers uit elkaar te kunnen halen. Dat is Mosi een pré, want hij vindt dat mega cool, maar voor kleintjes misschien juist frustrerend. De Clicformers zijn voor jongere kinderen dus misschien nog net te lastig. Dat klopt overigens als een bus, want de adviesleeftijd is dan ook 4 jaar en ouder.

En dan nu kiezen en winnen!

Heb jij met deze beschrijving een favoriet gevonden? Laat hieronder dan weten welke set het is. Ik loot zondag twee winnaars uit de reacties onder de blog en op mijn Instagram en geef in samenwerking met Clictoys een set Magformers en een set Clicformers weg. Toch nog moeilijk kiezen? Geloof me, het is echt allebei erg leuk! Kop of munt.

4 gedachtes over “Winactie | Twee favorieten: Clicformers & Magformers

 1. Wat leuk! Ik kies voor de Clicformers, als Mosi die leuk vindt dan mijn zoontje waarschijnlijk ook. Tom is ook net vier.

   1. Hoi Rio en Mosi,

    Mijn zoontje van twee is dol op bouwen, dino’s en auto’s. Ik denk dat het heel leuk is om met de magneetjes iets te bouwen.
    Wij kiezen de Magformers.
    We lezen met plezier met jullie mee en doen veel ideeën op voor uitjes, mode en speelgoed.
    Dank je wel!

    Liefs Marianne en Miles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s