Gekleurde lichtballen fleuren ons huis op

Al járen heb ik een oogje op de gekleurde lampjes van Cotton Ball Lights, maar pas sinds enkele maanden verlichten ze ons huis. En wat ben ik daar blij mee. Dit is nou écht sfeerverlichting. Je brengt er precies de kleuraccenten mee aan waar jij behoefte aan hebt en accentueert precies die plek die je in het licht wil zetten.

Onze eigen lichtslingers

Ik heb twee verschillende lichtslingers samengesteld; ik noem ze Vijftig tinten groen en Danoontje Powerr. Mijne eerste slinger bestaat uit 20 groene ballen, het is een mix van green, dark green en sage green. De tweede slinger bestaat ook uit 20 ballen; een mix van soft pink, light pink, mustard en ocher. De groene slinger is mijn veilige keuze en past werkelijk overal in huis. We hebben een jungalow vol planten dus groen matcht automatisch goed in elke ruimte. De roze/gele slinger heb ik gekozen om wat fleur te brengen daar waar het nodig is, maar ook deze kleuren komen niet uit de lucht vallen. Naast dat ik het de combinatie heerlijk snoepig vind, zie je zowel roze en geel overal in verschillende tinten in ons huis terug. Zo hebben we vrolijke roze spiegel in de eetkamer, een magenta donkerroze bed en een lichtroze wand. Geel is nog favorieter, vooral als het een beetje richting oker gaat. De bank is okergeel, de reuzegrote IXXI met de zonnebloemen van Van Gogh en het poppenhuis is zelfs geel met roze. Naast dat de slingers los van elkaar goed dienst doen, vind ik de kleuren ook met elkaar juist heel tof. Groen, roze en geel; wat wil je nog meer?

Hoe worden die balletjes nou gemaakt?

Laat ik beginnen met het belangrijkste; de Cotton Ball Light zijn Fair Trade. Ze worden handgemaakt in Chiang Mai in Noord Thailand. Er wordt eerst een ballonnetje opgeblazen waar vervolgens garen omheen gedraaid worden. Deze garen gaan eerst door een bakje met rijstlijm gehaald, zodat het aan het ballonnetje blijft plakken. In totaal gaan er drie lagen omheen. Dat is een zorgvuldig werkje, wat je wel zal zien als je de balletje van dichtbij bekijkt. De balletje drogen zo’n vier uur in de Thaise zon en worden daarna gecontroleerd. Het ballonetje wordt lek geprikt en eruit gehaald en als de kwaliteit goed genoeg is gaan ze in dozen van 100 per zeecontainer richting Nederland. Het zijn best kwetsbare balletjes, waar je niet te hard in moet knijpen, kan ik uit ervaring zeggen. Mosi heeft ze wel eens te pakken genomen, maar ze zijn gelukkig ook weer simpel uit te deuken door met een stokje vanuit binnen zachtjes te duwen. Geen zorgen over kinderhanden dus :).

Wat heeft Cotton Ball Lights nog meer?

Naast die bekende slinger met kleine balletjes heeft Cotton Ball Lights nog meer. Er zijn nu bijvoorbeeld ook gigantische Cotton Balls die je als hanglamp kan gebruiken. Nu heb je dus net zoveel keuze in kleur om de perfecte hanglamp te vinden. Voor een heel redelijk prijsje ook nog. Ik weet nog hoeveel moeite ik had om mooie hanglampen te vinden voor ons nieuwe huis een aantal jaar geleden. Ik ben toen zelf maar aan de slag gegaan met een DIY versie van de draadlamp, maar die zijn inmiddels vervangen. Ze waren lang zo mooi niet als deze en wellicht ga ik snel toch overstag om ook aan het plafond wat ronde kleurbollen te hangen. Ik vind ze mega mooi! Er is ook een half open variant en een versie waarbij je drie bollen kan combineren. En voor degene die net als ik heel graag en heel vaak veranderd; er is ook een Wandering versie. Die steek je in het stopcontact en neem je ook mee naar elke kamer. Zoals de slinger dus, maar dan in het groot. Perfect toch, of niet? Dit is trouwens echt nog lang niet alles, er is nog veel en veel meer!

3 gedachtes over “Gekleurde lichtballen fleuren ons huis op

  1. Wat een goed idee, zo’n lichtslinger. Vooral als je inderdaad een prachtige tekening of schilderij wil accentueren is het perfect. Leuk blog heb je trouwens! 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s