Nieuw leven voor de houten treinbaan

Wat de grap met kinderen is, is dat je zodra je iets opruimt omdat er al maanden niet mee gespeeld is, het ineens weer interessant is. Dat fenomeen wilde ik dit keer zelf een zetje geven. Mosi keek al een tijd niet meer om naar zijn houten Brio treinbaan, waar hij voorheen veelvuldig mee speelde. In een speelgoedwinkel stond hij vervolgens wel een half uur te klooien met precies dat speelgoed. In mijn hoofd gingen de radertjes af. Zou een elektrisch treintje zijn belang kunnen aanwakkeren? Het antwoord is ja.

Een slimme toevoeging aan de eerste treinset

Mosi heeft de eerste treinset van Brio als een tijd in zijn speelgoedkast staan. Die hebben we uitgebreid met safari treintjes en wat extra houten spoordelen. Genoeg om een flinke baan mee te maken. Dat doen we meestal samen hoor, vind ik namelijk ook leuk. En Mosi maakt het graag lekker ingewikkeld, met veel bruggen of zelfs hele delen in de lucht. De slimme locomotief die we nu bij de set hebben gekregen is daarom ideaal. Het is niet alleen een locomotief op batterijen, maar er horen ook twee actietunnels bij. De ene tunnel zorgt ervoor dat het treintje stilstaat en het andere treintje geef een sein af waardoor het treintje achteruit rijdt. Zo kun je dus perfect een perron bouwen of een doorlopend stuk baan maken. Nu worden ze vooral tijdens het spelen over de baan heengezet om iets voor elkaar te krijgen, maar ik kan me voorstellen dat oudere kinderen er echt slim gebruik van gaan maken in hun spel. Het is echt een extra uitdaging en zorgt voor nieuwe spelmogelijkheden.

Wat doet hij er dan allemaal mee?

Eerlijk is eerlijk, dit treintje heeft inmiddels evenveel naast de baan gereden als erop. Mosi het het treintje waren namelijk onafscheidelijk de eerste week en hij is dus veel op pad geweest. Zelfs de zee heeft ons Brio treintje gezien. Dat raad ik niemand aan, maar hij doet het nog net zo goed als daarvoor dus het is wel een goede test. Het is lekker robuust speelgoed en gaat met wat ruw jongensspel niet direct kapot. Fijn! Dan kan je het dus gewoon laten gaan. Mosi maakt er ook een sport van om het treintje dingen te laten meeslepen. Het rijdende mandje heb ik al een aantal keer voorbij zien komen. Dat is dus alweer een goede test. Je kan best wat wagonnetjes achter dit voorste locomotiefje hangen, dat haalt hij wel. Alleen met een brug zal hij dan wat moeite hebben. Op de treinbaan is het nu ook nieuw spel geworden om de treinbaan kapot te maken en weer te herstellen voordat het treintje bij het opgebroken deel aankomt. Spannend! Dat kan met een treintje die je zelf moet rijden natuurlijk niet. De treinbaan vond Mosi altijd al gaaf, maar nu is het ineens echt cool geworden. Een grote jongensbaan.

Dus heb je een peuter in huis die de treinbaan links laat liggen? Voeg dan zo’n treintje op batterijen toe en ze hebben vast ook weer heel veel plezier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s