Pluk de dag pannenkoekjes en bananenmuffins

Ik leef met de dag. Van plannen word ik zenuwachtig. Wat doe ik morgen? Ik heb wel een idee, maar of ik het uitvoer weet ik echt niet. Ik blijf er relaxed onder en eerlijk gezegd zijn strikte afspraken met een peuter in huis ook helemaal niet leuk. Op tijd ergens zijn? Laat het ze niet merken, want je bent geheid te laat. Deze manier van leven bracht ons er toe vorige week meer paas-ijs dan paas-ei te eten. Ik had geen eitje in huis, het was te heerlijk zonnig. We zijn de hort op gegaan nog voor we ons konden volvreten. Zalig toch!

Overrijpe bananen? Super ontbijt!

Ik ben wel heel standaard in mijn ontbijt. Muesli, cruesli of granola en een soja yoghurt zijn vaste prik. Vanochtend was het anders. Een tros overrijpe bananen inspireerde me om direct lekker te gaan bakken. Bananenmuffins en pannenkoekjes. En het is pas vrijdag. Mosi speelde lekker in zijn pyjama en heeft tussendoor nog een beetje geholpen met het beslag. En terwijl de zoete geur het huis in kwam zette hij ons kleurrijke servies op tafel. Suiker, dadelstroop en regenboog spikkels. Alles om zijn ontbijt mee te versieren. Wat een feest! De bananenmuffin vond hij niet zo geslaagd, maar de simpele pannenkoekjes des te meer.

Bananenbrood recept

Ingrediënten

4 overrijpe bananen

2 eieren

2 eetlepels dadelstroop

200 gr bloem

1 tl kaneel

flinke scheut sojamelk (5 el denk ik)

snuf zout

(ben je een zoetekauw, dan kan je er nog wat suiker doorheen doen)

Bereiding

Prak de bananen en roer de losgeklopte eieren, sojamelk en dadelstroop er doorheen. Mix ook de bloem, kaneel en zout met elkaar en roep daarna alles door elkaar. Ik heb dit beslag in een muffinblik gedaan, maar het kan ook in een cakevorm. Ik heb het 30 minuten in de oven gedaan op 175 graden, maar met een cakevorm zal het eerder 45 minuten zijn. Met een prikker kan je tussendoor testen of het droog is van binnen en dus gaar.

Een kleurrijk geheel

Mijn motto is hoe meer kleur hoe beter. Ik hou van bonte prints en gewaagde kleurencombinaties. In ons huis vind je veel aardetinten, groen, geel en roze. Op onze tafel staat nu regelmatig het bamboe servies van Zuperzozial. Dat is fijn met een kind, want het breekt minder snel. Plus de tafel ziet eruit alsof het altijd feest is. De regenboog aan kleuren maakt elk ontbijt vrolijk. Zelf als het niet meer dan een boterham kaas is. Daarbij slaapt Mosi nu heel graag in zijn pyjama van Maxomorra. Dat merk doet ook bijna niet anders dan vrolijke prints en kleuren gebruiken dus past perfect bij ons. De stof is super zacht, maar stevig en ook nog duurzaam! Zo slaap je nog eens goed uit. En ja absoluut loopt Mosi hier ook regelmatig mee over straat, want aankleden als je er al zo leuk uitziet? Dat leg ik hem niet op.

Ben jij een echte planner of heb je ook liever een lege agenda?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s