Mijn lievelingsplant: de Sansevieria

Ik hou van planten. Het hele huis staat er vol mee. In de zomer zijn ze bijna allemaal blij, maar gedurende de wintermaanden zijn het er maar een paar die altijd vrolijk zijn. Nu vind ik planten verzorgen best leuk, maar die paar hele makkelijke zijn toch echt mijn favorieten. Van mijn allersterkste lieveling, de Sansevieria, heb ik er inmiddels dus ook al een stuk of 10 in huis gehaald.

De vrouwentong; een superplant

Niet dood te krijgen die Sansevieria. De enige manier om hem om zeep te helpen is teveel water geven. Hij heeft zelden last van ziektes, kan weken zonder water en heeft geen hoge eisen wat betreft zonlicht. Jij bepaalt bij de Sansevieria dus lekker zelf waar je hem wilt neerzetten. Zonder rekening te hoeven houden met de lichtinval. Regelmatig verplaatsen vinden ze ook helemaal niet erg en grijpgrage kinderhanden overleven ze ook meestal wel. Ze zijn wel licht giftig, dus ik zou dat nou ook weer niet aanmoedigen.

66 soorten Sansevieria

Dat ik 10 Sansevieria in huis heb, betekent niet dat ik 10 dezelfde planten in huis heb. Er zijn namelijk een heleboel soorten. Die allemaal makkelijk zijn, maar wel allemaal anders. Je kent de platte en de ronde variant vast wel, maar ook daarbinnen zijn er weer veel verschillen. Mijn favoriet is een grote Sansevieria cylindrica ‘Handshake’. Ook wel de High Five plant genoemd hier in huis. We hebben al een kleintje, maar op mijn wishlist staat diezelfde plant maar dan een halve meter groter. Groeien doen ze Sansevieria niet zo snel, dus je kan ze het beste direct in de maat kopen die je ook echt voor ogen had. Dat kost soms wel wat, maar de kans dat hij lang mee gaat is gelukkig erg groot.

Korting bij Het Beste van de Kweker

Ik ga heel graag naar het tuincentrum om lekker plantjes uit te zoeken, maar soms komt dat even niet uit. Dan is het handig om die plant die je zoekt lekker vanuit huis uit te zoeken. Mijn laatste twee nieuwe Sansevieria komen dan ook van Het Beste van de Kweker. Een webshop met een hele rits planten. Heb jij ook zin in nieuw groen is huis? Met de code mamamosi15 ontvang je nu 15% korting bij Het Beste van de Kweker.

2 gedachtes over “Mijn lievelingsplant: de Sansevieria

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s