SitByMeMe

Spelen op de grond met SitByMeMe

De meeste ouders zullen dit wel herkennen. Zodra je baby een beetje begint schuiven op de buik verplaatst een groot deel van je leven zich ineens naar de grond. Daar kunnen ze lekker hun gang gaan en is er voldoende ruimte om ernaast te zitten en een beetje te spelen. Nu drie jaar later is het ook weer mijn tweede natuur geworden om veel op de grond te zitten, maar ik ben wel erg blij dat we er tegenwoordig een speelmat bij kunnen trekken die het net wat comfortabeler maakt. 

SitByMeMe: speelmat en speelstad

We hebben de leuke speelmat van SitByMeMe. Een mat die aan de ene kant een opdruk heeft van een stad en aan de andere kant een neutrale mintgroene grafische print. Mosi is dol op de speelstad, daar kan hij lekker mee spelen met diertjes en auto’s. Het is een reuzegroot zoekplaatje waarop we samen steeds nieuwe grappige dingen ontdekken. De andere kant is neutraler en leg ik vaak boven als het spel is afgelopen. Het kan prima in de woonkamer en is niet aanwezig. Zet hem rechtop tegen de muur en je hebt er geen last meer van. De kant met de mintgroene kubussen leg ik ook boven als we samen een boekje lezen, verhalen aan elkaar vertellen of gekke yoga poses maken. En omdat de grond echt de favoriete plek is om samen dingen te doen is het ook de basis voor de meeste spelletjes, soms zelfs voor blokken kastelen (pas op met bewegen) en duplo bouwsels. 

Ideaal van baby tot kind

Ik denk dat deze speelmat ook ideaal is voor baby’s. Mosi lag toen hij klein was vaak op een slappere speeldeken en die verschoof dan als hij begon te kruipen. Niet handig! Deze mat blijft gewoon in vorm bij het bewegen en kun je toch makkelijk in de was doen. En wat ook fijn is, hier heb je dus jaren plezier van. De mat blijft fijn om te gebruiken, ook als de baby geen baby meer is. Al snel wordt de stad kant interessant en kunnen kleintjes de figuren gaan ontdekken. Dat is nog leuker dan een prentenboek. Mosi is inmiddels zover dat hij zelf inventief genoeg is om te bepalen wat hij er allemaal mee kan. Het is dus ook een hek, boot en hut. En koprollen doen we ook op de speelmat. Hij kan hem zelf ook prima dragen, dus hij gaat het hele huis door. Met al dat gesleep is het ook op latere leeftijd dus ideaal dat de hoes gewoon in de was kan ;). 

2 gedachtes over “Spelen op de grond met SitByMeMe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s