koffer inpakken

Mijn peuter gaat uit logeren

Ik hoor vaak dat kinderen als baby al regelmatig ergens anders slapen. Bij Mosi is dat anders. Het aantal nachten dat hij zonder mij heeft doorgebracht is drie. Gemiddeld niet eens één keer per jaar dus. Hoe dat komt? Mosi is een echt slaapdraakje geweest in zijn eerste jaar. Hij was maandenlang elke twee uur wakker. Dat doe ik een ander niet aan en het voelde ook niet goed hem in dat slaappatroon uit handen te geven. Daarna is het die enkele keer dat hij ging logeren een groot nachtelijk feest geweest en dat hebben we ook maar niet herhaalt. Maar goed, hopelijk is dat allemaal voorbij dus we gaan er weer voor. Mosi gaat uit logeren!

Logeren, hoe bereid je dat voor?

Zoals waarschijnlijk veel kindjes is Mosi het allerliefst bij mama. Een nachtje logeren moet ik dus echt even met hem voorbereiden. Gelukkig is het met een drie jarige best goed te doen om een echt goed gesprek te hebben en te achterhalen wat ze ergens van vinden. Mosi vindt het allemaal één groot feest, behalve dan dat ik er ’s nachts niet ben. Dat klinkt hem iets minder in de oren. Gelukkig logeert hij bij oma en dat is toch ook wel echt één van zijn echte lievelingsmensen. Alles is vertrouwd en hij kent het hele huis. Wel heeft Mosi een hele zooi aan spulletjes die hij mee wil nemen. Hij slaapt altijd met zijn olifantendekentje, hij heeft zijn nachtlampje nodig en zijn knuffels. Een koffertje vol. 

Dino koffer om het logeerfeest te vieren

Ik zou het heel fijn vinden als Mosi het minder spannend of vervelend vind om af en toe te logeren. Het is leuk voor hem, maar ook zeker voor mij. Af en toe gewoon uitslapen na een feestje is best gewenst. Ik heb daarom meneer dinokoffer erbij gehaald om het heugelijke feit te vieren. Deze Samsonite kinderkoffer van bagageonline.nl mag Mosi helemaal volproppen met alles wat hij nodig denkt te hebben op zijn nachtje weg. Hij is super trots en dol op dat de vrolijke dino. Alle vakjes zijn ontdekt, hij weet precies hoe de hendel omhoog moet en hij sjouwt hem met plezier rond. En nog fijner, echt al zijn logeerspulletjes passen erin. Hij sleept ze zelf achter zich aan, want met de wieltjes kan dat best. Ik hoop erop dat deze koffer nog vele meters gaat maken. Uit logeren, op vakantie en gewoon binnenshuis. Het is zo’n leuk ding dat hij ook gewoon in zijn kamer mag staan als hij niet in gebruik is. Het is op zichzelf al bijna een extra vriendje geworden om mee te nemen. 

Samsonite Happy Sammies Upright

Het dino koffertje verdiend echt even meer aandacht. Daarom hier even wat pluspunten uitgelicht. Wat ik zelf tof vind, maar gewoon een kwestie van smaak is, is het design. De Happy Sammies serie heeft allemaal leuke ontwerpen. Ze zijn schattig, maar niet kinderachtig. Naast de dino is er bijvoorbeeld ook een konijn, vos en een kat. Voor elk kind een favoriet dus. Daarnaast merk je in het gebruik echt dat het goede kwaliteit is. Het zit allemaal stevig in elkaar en alle echte kofferdetails zitten erin.  De hendel kun je achter een rits verbergen en er zitten inpakriemen in om je bagage op zijn plek te houden. Dat vind ik mooi, maar Mosi vind dat ook echt prachtig. De wielen rijden lekker soepel, er zit een adreslabel in en het handvat is goed stevig. Het is naast een ideale logeerkoffer ook de perfecte maat voor handbagage in het vliegtuig. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s