De Dolly bakfiets: vrolijk en veilig

Of ik een echte bakfietsmoeder ben, dat weet ik zonet nog niet. Maar dat Mosi een bakfietskind is, dat is zeker. Hij sleept namelijk graag zo veel mogelijk met zich mee. Dat laat me nu soms uitwijken naar de auto, of zorgt voor gekke situaties met een overvol fietskratje. Zeker in de zomer verlang ik daarom soms naar een bakfiets, en ook de eerste periode toen Mosi nog niet in een fietszitje kon had ik er mega behoefte aan om wel te kunnen fietsen met hem. Wat hebben we veel gelopen die eerste 6 maanden, terwijl ik het liefst echt alles met de fiets doe. De Dolly bakfiets kende ik in die periode nog niet, maar staat nu wel hoog op mijn verlanglijstje. Hij is toch net wat vrolijker dan de meeste bakfietsen en je hebt keuze uit wel 40 kleurencombinaties.

Stel je eigen Dolly samen

Als je voor een bakfiets gaat is het eerste wat je jezelf moet afvragen denk ik of je voor elektrisch gaat of niet. Het lijkt mij heerlijk, wat versterking bij het fietsen. Zeker als je meerdere kinderen moet vervoeren of lange fietstochten wil maken. De elektrische Dolly bakfiets is voorzien van de krachtige Cargo motor welke speciaal ontwikkeld is voortransport- en bakfietsen. De grote 450Wh accu geeft voldoende stroom om ook langere ritten mee te maken. Ook ideaal bij heuvels en tegenwind!

Als je net als ik eigenlijk meestal maar 1 kindje en wat zooi moet vervoeren dan kun je ook best zonder trapversterking. Dat scheelt ook weer wat centen en maakt de wens om een bakfiets aan te schaffen net wat realistischer (voor mij).Bovendien scheelt het ook weer een rondje sportschool, als je alle energie uit jezelf moet halen. Voor beiden is iets te zeggen, ik denk dat het vooral afhankelijk is van je dagelijkse gebruik.

Als de belangrijke afweging tussen elektrisch of niet hebt gemaakt, dan komt het leuke deel; stel je eigen Dolly samen. Je kan kiezen tussen vier verschillende kleuren frame. Ik vind de koper kleur erg gaaf. Dan heb je ook nog keuze uit tien kleuren voor de bak, waaronder bijvoorbeeld pastel green, ivory en taupe. De basis heb je dan gekozen, maar je kunt het nog aanvullen met accessoires zoals een maxi cosy houder of regentent.

Waarom kunststof?

De meeste bakfietsen hebben misschien een houten bak, maar de kunststof bak van Dolly heeft juist veel voordelen. Hij is lichtgewicht, wat je energie bespaard. Of het nou je eigen energie is of die van je accu. De bak is mooi ontworpen en heeft goede ronde hoeken en brede randen. Daar kun je je dus gerust aan stoten. De bak is er in 10 kleuren, dus je hebt veel vrijheid om je eigen combinatie te maken. Heel belangrijk ook; de bak is zeer veilig en sterk. De dubbele wand werkt alsof het de bumper van je auto is. En last but nog least; de volledig recyclebare dubbelwandige bak is duurzamer dan een houten bak. Zeker als hij elke dag buiten staat in het Hollandse weer.

Ik zie ons al rondkarren met de Dolly. Ben jij ook overtuigd? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s