Slapen in een gele bloemenzee

ESSENZA is jarig! Maar liefst 30 jaar bestaat dit merk met de meest fleurige dekbedovertrekken. Dat moest gevierd worden met een nieuw dekbedovertrek en dan wel meteen het speciale jubileum exemplaar; de goudgele Fleur met gouden glitterbies. Het feestelijke design warmt de hele slaapkamer op. Het is lekker uitbundig en kleurrijk, precies wat ESSENZA zo goed kan. Je wordt er meteen vrolijk van. Mosi werd in ieder geval direct geïnspireerd tot een goede zondagse bedspring-sessie. 

30 jaar ESSENZA

Dit jaar bestaat ESSENZA 30 jaar en dat vraagt om een feestelijk dekbedovertrek! Speciaal voor de verjaardag is het ESSENZA Fleur Golden yellow dekbedovertrek ontworpen. Een overtrek met een prachtig, kenmerkend bloemendesign tegen een goudgele achtergrond en een feestelijke gouden glitter piping. Een collectors item! En wij hebben hem in huis. Paarse, gele, roze en witte schitteren dan ook in al hun pracht op dit dekbedovertrek. De achterzijde van het dekbedovertrek is effen geel. Altijd fijn als je het net even wat rustiger wil houden. Ik heb het donkergroene furry plaid op het dekbed overtrek gelegd, dat matcht er erg mooi bij. De poederroze variant van dit heerlijke, super zachte plaid zou ook mooi staan denk ik. Roze met geel is minstens zo’n fijne combinatie als groen met geel. 

Een dekbedovertrek met zachte en luxe uitstraling

Naast dat de ontwerpen zo mooi uitgesproken en rijk zijn, is de kwaliteit van ESSENZA ook geweldig. De dekbedovertrekken blijven echt jarenlang mooi en zijn heerlijk zacht. Mijn favorieten zijn die dekbedovertrekken van katoen satijn. Dat heeft niks met dat glimmende stofje te maken waar je bij satijn direct aan denkt (dat is polyester satijn). Satijn zegt namelijk niets over het materiaal, maar gaat over de manier van weven. Katoen satijn is 100% natuurlijk katoen en heeft dus ook deze eigenschappen; het ademt en is vochtabsorberend. Waar zit dan het verschil met een ‘gewoon’ katoenen dekbedovertrek? Het is veel zachter en gladder en ziet er luxer uit. Dat komt doordat het katoen veel dichter op elkaar geweven wordt en er meer dragen gebruikt worden.  Hoe hoger de thread count, hoe hoger de kwaliteit en hoe gladder de stof. 

Zo lang mogelijk mooi houden

Ik ben geen waskoningin; ik strijk over het algemeen niet en ik gooi het liefst een zo’n doekje bij de was zodat ik niet hoef te sorteren. Labels lees ik alleen als ik verwacht dat er iets geks is en ik gebruik één standaard wasprogramma. Wel was ik bijna altijd op 30 graden en de droger gebruik ik alleen voor handdoeken. Dit lijkt een ideaal recept om mijn dekbedovertrek mooi te houden, maar er zijn wat tips waarmee je misschien wel nog langer plezier hebt van je overtrek. Wist je bijvoorbeeld dat je je dekbedovertrek de eerste keer het beste even op 60 graden kunt wassen. Ik ben blij dat de verpakking van ESSENZA uitnodigt tot lezen, want daar heb ik deze tip vandaag. En dan komt er nog een; was binnenstebuiten. Dat is er wel ingepeperd door mijn moeder hoor, maar het werkt inderdaad als een trein. En om terug te komen op dat sorteren; dat gaat bij mijn lits-jumeaux dekbedovertrek toch al niet op. Ik doe niet meer dan alleen het overtrek in de trommel, anders is het te vol en komt het er erg gekreukeld en geschuurd uit. En dan de laatste twee; sla de droger over en hang je het buiten hou hem dan binnenstebuiten tegen de verkleuring door zon.

ESSENZA in de woonkamer

De dekbedovertrekken zijn prachtig, maar echt verliefd ben ik op mijn donkergroene furry plaid. Die is er ook in zachtroze en eigenlijk wil ik die er dus ook echt bij. Ik verplaats de furry plaid nu namelijk continu van bed naar bank. Het is een geweldig zacht plaid om een film onder te kijken en is de ideale aanvulling als het net te koud is voor alleen het dekbed in de slaapkamer. Hij is al een aantal keer in de was geweest inmiddels, wat ik heel spannend vond. Helemaal overbodig bleek dat, want hij is echt nog precies zo mooi als toen hij splinternieuw was. Topper dus! Naast dit item zijn er nog veel meer leuke producten voor in de woonkamer te vinden. Het Fleur Golden Yellow patroon vind je bijvoorbeeld ook terug op een mooi vloerkleed. Mooi voor op de vloer, maar als je een beetje creatief en ruimdenkend bent ook super voor aan de muur. Er zijn ook kussens met dezelfde print en wil je ’s avonds in stijl nog even je memoires opschrijven dan kan dat dus in een bijpassend notitieboekje. Wat ik overigens ook echt even wil uitlichten zijn de ronde kussentjes in groen en oudroze. Natuurlijk weer mijn lievelingskleuren, maar ze zijn ook zo mooi gemaakt dat ze je woon- of slaapkamer net dat beetje extra kunnen geven. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s