Ziengs schoenen

Heerlijk herfstwandelen met warme voeten

De beste tijd van het jaar voor een goede wandeling is wat mij betreft wel de herfst. Niet vanwege de temperatuur (geef mij maar 30 graden), maar vanwege de prachtige kleuren. Ik laat me ondanks mijn afkeer voor van koude dagen dus ook niet weerhouden om naar buiten te gaan. De mooiste dagen zijn vaak nog het frist ook, maar eenmaal aan de wandel vind ik het zo fijn om buiten te zijn. En Mosi ook. Lekker ravotten en bladeren en beestjes zoeken. Wat ik wel weet is dat je met koude voeten snel helemaal koud wordt. Dan kan je je nog zo goed inpakken, maar het zal je niet helpen. Goede waterproof wandelschoenen zijn dus een must als je het even uit wil houden.

Aan de wandel 

Mosi en ik zijn al voorzien. Kan jij ook wel nieuwe schoenen gebruiken? Doe dan mee met de winactie via Instagram. Ik geef samen met Ziengs schoenen een paar schoenen naar keuze weg! Daar kun je dus ook de Bergstein laarzen van Mosi en de Panama Jacks die ik draag vinden. 

Gevoerde Bergstein laarzen

Regen en herfst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het aantal regendagen in oktober en november ligt gemiddeld op 20 dagen. In de zomer loopt Mosi elke dag dat het een beetje plenst op zijn regenlaarzen rond, maar voor de herfst en winter vind ik die te koud. Het is niet veel meer dan rubber. Daar heeft Bergstein gelukkig de oplossing voor gevonden en dat zijn de gevoerde regenlaarzen. Die zijn net wat warmer en daarbij maak ik me dus niet zo druk om koude voeten. Hij klaagt zelf sowieso niet over koude voeten en vindt deze laarzen alleen maar nog leuker vanwege het koordje waarmee je ze van boven af kan sluiten. Dat maakt het ook wat warmer en je zorgt dat er geen regen of sneeuw naar binnen kan vallen. 

Panama Jack veterbooties

Nou loop ik liever niet de hele dag op regenlaarzen, maar waterproof schoenen waren wel een grote wens. Ik wil ook door het natte gras kunnen lopen zonder met natte sokken thuis te komen. Met mijn nieuwe Panama Jack veterbooties kan dat en hoef ik niet op te letten als ik van het pad af ga in het bos. Er zit lekkere stevige rubberen profielzool onder dus de kou trekt niet vanuit de grond omhoog. Het leer is mooi en waterproof. Het zijn de perfecte wandelschoenen, maar ze staan ook gaaf onder een jurkje. Ze zijn stoer, maar elegant. Dat kom ik niet veel tegen.  Hier ga ik nog vele zondagen op doorbrengen, en daarnaast ook alle andere dagen van de week. Van kantoor tot boswandeling, van stappen tot shoppen. Deze booties zijn mijn nieuwe favoriet. 

Waarom wandelen zo goed is

Als je nog niet zo’n wandelfanaat bent kunnen deze feitjes je misschien overhalen. Het is namelijk ontzettend goed voor je. Ik merk zelf dat ik na een zondagse wandeling de week veel lekkerder in ga. Ik word er vrolijk van, maar het helpt ook om alles even op een rijtje te zetten voordat je weer aan de slag gaat. Nu hangt wandelen voor mij heel erg aan de zondag vast, maar ook op andere dagen is het heerlijk natuurlijk. En dat is natuurlijk ook veel beter voor als je de positieve effecten wil bereiken. Maar goed, alle stappen helpen dus laat je vooral niet tegenhouden omdat je denkt dat het toch niet uitmaakt. Wandelen werkt bijvoorbeeld tegen stress en depressieve gevoelens. Angststoornissen nemen bijna met de helft af. Het geheugen van wandelaars werkt beter en je wordt er opgewekt van. Ook heeft het een positief effect op de nachtrust, de kwaliteit van slapen verbeterd en in- en doorslapen is makkelijker. Genoeg redenen voor mij om zondag weer het bos in te duiken. 

Nooit met lege handen in het bos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s