Bedenk je eigen spel met Moluk

We hebben ons eerste echte spelletje in huis en het heeft geen regels! Voor mij als volwassene leek dat in eerste instantie maar lastig, maar voor Mosi bleek het direct al geen probleem. Sterker nog, het maakt het spelen alleen maar leuker. Hij is te vrij in zijn denken om zich echt aan spelregeltjes te houden en overtreedt zelfs zijn zelf bedachte regeltjes continu. Over die zelf bedachte regels; die verzon hij dus in één minuut. En dat deed hij dus met de verschillende stukken uit de Bilibo game box van Moluk. Hier zitten 36 gekleurde fiches in, een stuiterende kleurendobbelsteen en 6 mini Bilibo’s (de gekleurde bakjes). Het eerste spel wat wij nu vaak spelen is een heel simpel spel, maar we beleven er wel plezier aan. Omstebeurt gooien we de dobbelsteen en gooien we een fiche van die kleur in het juiste bakje. Er zijn geen winnaars of verliezers, nouja niet tussen de deelnemers dan. Er kan in dit spel wel een kleur winnen. Heerlijk!

mamamosi-3929

mamamosi-3942.jpg

mamamosi-3938.jpg

Wat kun je nog meer met de Bilibo Game Box

Voor Mosi is de Bilibo Game Box het eerste echte gezelschapsspelletje waar hij mee in aanraking komt. En hij is ook pas drie jaar. We beginnen daarom met wat makkelijke spelletjes, maar hij heeft al om een groot papier gevraagd om een spelbord te tekenen hoor. Dat komt natuurlijk door de suggesties in het boekje. Als je zelf een speelbord tekent kun je een heel eigen spel bedenken, maar ook bijvoorbeeld voor het oude vertrouwde Mens-Erger-Je-Niet gaan. De fiches kunnen de pionnen zijn en de bilibos de thuisbasis. Dat spel heb ik vroeger met veel plezier gespeeld en als Mosi er klaar voor is leer ik het hem graag met deze game box na. Zo moedigt Moluk met deze box ouders indirect ook aan om mee te spelen. Ze kunnen klassiekers aanleren, of ideeën aanbrengen om het spel van de kinderen nóg leuker te maken. En weten ze het even niet meer helemaal, dan ontstaan er nog gave nieuwe spellen ook. Wij ontwikkelen voorlopig ons kleurenspel nog even en hebben al een variant met een stapel muntjes, sorteren, tellen en een soort vlooien gedaan. Uitgespeeld zijn we voorlopig nog niet.

mamamosi-3941.jpg

mamamosi-3920.jpg

Over Moluk

Moluk is een Zwitsers merk met speelgoed zonder duidelijk functie. Dit zie je veel terug bij houten speelgoed, maar Bilibo biedt juist overwegend plastic aan. Dat zorgt weer voor hele andere vormen en mogelijke functies. Het is dus ook echt een aanvulling op een houten speelgoed collectie, want het prikkelt evengoed de fantasie en moedigt aan om eigen spellen te bedenken. Een van de bekendste items van Moluk is de Bilibo. Dit is soort grote een schelp in een felle kleur. Kinderen kunnen erin zitten en balanceren, maar het is net zo goed een schildpaddenschild, pottenbed, boot, helm of steen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden en dat is eigenlijk ook meteen het uitgangspunt van alles wat Moluk maakt. Wat je ook steeds terugziet zijn de vrolijke kleuren en het mooie design. De mooie vormen passen goed in een volwassen interieur. 

mamamosi-4062.jpg

De Oogi familie

En dan de gekke plakmannetjes. Naast de Bilibo Game Box van Moluk hebben we ook de Oogi familie. De Oogis zijn gekke figuurtjes met lange uittrekbare armen en een hoofd, handen en voeten die dienst doen als zuignappen. Ze kunnen aan alle gladde oppervlakken gekleefd worden en zijn daarmee het perfecte meeneem speelgoed. Ga je met de Oogis op stap dan kun je lekker op ontdekking. Waar plakken ze wel aan en waar niet en welke avonturen gaan ze beleven. Ze zien er ook zo lollig uit en als ze voor je liggen dagen ze je gewoon uit om mee te spelen. Ze kunnen ook aan elkaar geplakt worden en zo kun je leuke acrobatische trucs uithalen. Mosi had mij in het begin wel even nodig om uit te vinden wat je nou met die gekke poppetjes kan doen doen. Nu liggen ze door het huis heen en pakt hij ze regelmatig op om even mee te spelen. Ze moeten wel vaak even snel schoongemaakt worden, want als ze ook maar een beetje stoffig zijn plakken ze niet zo goed meer. Maar dat is ook afhankelijk van waar je ermee speelt en of je ze tussendoor in je zak propt ;).  En niet onbelangrijk om te weten: de Oogis zijn gemaakt van hoogwaardige siliconen rubber, vrij van schadelijke stoffen en zijn erg duurzaam. Ze zijn geschikt voor alle leeftijden.

mamamosi-3783.jpg

Je vindt een groot assortiment van Moluk bij: 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s