Winnen: nijntje XL spaarpot van Zilverstad

Sparen, dat vond ik vroeger dus fantastisch. Het begon met mooie stenen, toen kwamen de Spice Girls foto’s, de buitenlandse munten en de poezenbeeldjes. Ik heb zelfs een hele verzameling spaarpotten gehad. Nu zie ik in Mosi ook al de verzameldrang terug. Ons huis ligt momenteel vol met herfstbladeren, eikeltjes en stenen. Hij heeft overal kleine verzamelingen liggen. Nu begint hij ook al lekker over kopen, muntjes en geld te babbelen, dus leek dit mij het ideale moment om een nieuwe eigen verzameling voor hem te starten. Mosi spaart vanaf nu samen met zijn nijntje XL spaarpot van Zilverstad.

mamamosi-3974

Wil jij dat ook (met je kindje)? Reageer dan voor 18 november op deze blogpost of via Instagram en maak kans op een nijntje XL spaarpot.

Drie tips om te sparen met kinderen

  • Tijd voor een cadeautje? Geef je kind dan de keuze om of een klein cadeautje uit te kiezen, of iets in de spaarpot te stoppen om zo voor een groter cadeau te sparen.
  • Verzamel samen oud speelgoed of kleding en zet het op Marktplaats, de opbrengst kan in de spaarpot
  • Maak een lijst met kleine klusjes voor een duppie; zo leren ze een handje te helpen en hoe ze kunnen verdienen. Deze klusjes komen natuurlijk niet in de plaats van hun eigen taken in huis (als ze die al hebben).

mamamosi-3952.jpg

mamamosi-3988.jpg

Waarom sparen leuk en goed is

Het is lijkt heerlijk om altijd alles te krijgen wat je wil, maar eigenlijk geeft het toch veel meer voldoening als je het zelf bereikt hebt? Zo werkt dat ook met kinderen. Bij de hele kleintjes zie je het al terug in het terugkerende zinnetje ‘zelluf doen’. Zo zit dat dus ook met sparen. In eerste instantie is het misschien even wennen, maar als ze de eerste keer het spaarpotje omkeren en van de stapel muntjes kunnen kopen wat ze al weken voor ogen hadden dan moet dat toch feest zijn. Nu gebruik ik niet heel veel contant geld meer, maar laat ik Mosi wel graag met munten afrekenen. Dat is toch de meest visuele manier om bij te brengen dat je geld nodig hebt om iets te kunnen kopen. Met een spaarpot breng je al vroeg bij dat je niet alles kunt kopen, maar dat je keuzes moet maken. Je laat ook zien dat het soms even duurt tot je je doel bereikt en dat je je geld maar één keer uit kan geven. Heel veel kleine dingetjes betekent dat je niet dat grote kasteel kan kopen, en andersom kun je dat juist wel als je niet steeds die kleine speelgoedauto’s koopt.

mamamosi-3601.jpg

mamamosi-3619.jpg

De nijntje xl spaarpot van Zilverstad

Zilverstad heeft een hele mooie kindercollectie waarvan de meeste items het ook erg goed doen als kraamcadeau. Muziekdoosjes, bestek, tandendoosjes, fotolijstjes en ga zo maar door. Het zijn de ideale cadeautjes voor bij een nieuwe mijlpaal. Er is een hele lijn van nijntje, maar ook Woezel & Pip, Snoopy, Fien & Teun en Charmmykitty zijn vertegenwoordigd. Veel van deze geschenken kun je ook nog graveren, om het nog persoonlijker te maken. Dat kan ook met de nijntje spaarpot XL van Mosi. Deze is verzilverd en gelakt en hoeft dus niet gepoetst te worden. En omdat hij zo mooi shiny is is het naast een spaarpot, voor Mosi ook meteen een lachspiegeltje. Hij ligt helemaal dubbel als hij zijn gezicht in nijntje terugziet.

mamamosi-3598.jpg

mamamosi-3622.jpg

mamamosi-3630.jpg

Wat vindt Mosi van het sparen?

Mosi is drie en begint pas net echt door te krijgen wat geld is. Ik swipe bij het boodschappen doen over het algemeen mijn pinpas snel langs de machine en dat werkt niet echt mee met het besef van geld. Nu hoeft hij zich ook echt nog geen zorgen te maken over of we de boodschappen wel kunnen betalen, maar hij gebruikt het zinnetje ‘wil je dat voor me kopen’ de laatste tijd wel een stuk vaker. Dat vind ik ook niet erg, maar het is wel de ideale aanknoping voor een gesprekje over geld. Zijn ijsje en zijn oliebol rekent hij nu dus zelf af en als ik iemand van Marktplaats aan de deur heb krijgt hij ook een munt voor in zijn spaarpot. Een spaardoel kunnen we nu nog niet echt stellen, maar Mosi is ook nog niet zo standvastig in de dingen die hij echt graag wil hebben. Dat zijn stapel muntjes groter wordt geeft nu genoeg voldoening en we halen met regelmaat alles eruit om het daarna weer in nijntje te gooien.

mamamosi-3626.jpg

mamamosi-3635.jpg

Kans maken op een nijntje XL spaarpot? Reageer dan voor 18 november 2018 op deze blogpost of via Instagram en wie weet sparen jullie binnenkort ook met nijntje.

4 gedachtes over “Winnen: nijntje XL spaarpot van Zilverstad

  1. Heel mooie spiegelspaarpot voor Nijntjesliefhebbers! Ons 1-jarig zoontje Arthur zou hier goed kunnen mee leren sparen samen met zijn grote zussen die al een spaarpot hebben. En ook goed voor zijn fijne motoriek.. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s