Fijn verkleden met Mini Mad Things

Er loopt sinds kort regelmatig een dinosaurus door het huis, een heuse stampdino welteverstaan. In de afgelopen drie jaar heb ik een redelijke verkleedmand opgebouwd voor Mosi, maar heel lang had hij zijn kostuums nooit aan. Zijn koksmuts en schort waren zijn favorieten, maar die zijn nu toch echt naar de tweede plaats verschoven. Van Mini Mad Things kregen we een prachtig dinosauruspak en verkleden is ineens helemaal Mosi’s ding. Niet heel gek, want dit kostuum is geweldig gemaakt en dino’s zijn cool.

mamamosi-3531.jpg

mamamosi-3504.jpg

Prikkel de fantasie

Mosi’s heeft een wilde fantasie. Een pak heeft hij eigenlijk niet nodig om zich dinosaurus te voelen, maar het maakt het wel extra leuk. Hij gaat er ook wel net iets dikker in als hij zijn pak aantrekt en het is een leuke manier om ook samen te spelen, want iedereen ziet direct dat hij een dinosaurus is op dat moment. Als hij zijn dinosaurus kostuum aantrekt. dan gaat hij dus ook anders de glijbaan op en wobbelen als een dino dat is dus super grappig. Hij neemt ook zijn dinoloopje aan – stamp stamp stamp – en maakt grommende geluiden. Vaak bedenkt Mosi ook direct wat mijn rol is in het spel en zo ben ik dus al dagen een sprinkhaan. Ik speel lekker met hem mee en het leuke is dat je via de verhaallijnen van je kind een hoop over ze te weten komt. Wat ze meemaken, hoe ze denken en wat ze leuk vinden. En bovendien leren kinderen er ook nog eens heel veel van. Door te spelen leren kinderen zich sociaal en cognitief te ontwikkelen. Hun fantasie leert hen hoe ze impulsen moeten controleren, symbolisch te denken en dingen vanuit een ander perspectief te zien. Zo kunnen kinderen met spelen leren hun angsten te uiten, maar ook laten zien wat ze willen doen of zijn.

mamamosi-3525.jpg

mamamosi-3865.jpg

mamamosi-3873.jpg

Mini Mad Things

Mini Mad Things ontwerp fascinerende kostuums en betoverende accessoires die helpen bij fantasierijk spel. Het begon ooit met een dinosaurus pak en is uitgegroeid tot een hele collectie te gekke kostuums. Elk item wordt, op een ethisch verantwoorde manier, handgemaakt in Nepal of in de eigen werkplaats in Australië. Wat ik fijn vind is dat er geen onderscheid in jongens- en meisjeskostuums wordt gemaakt, want dat is nou precies wat je niet nodig hebt bij spel. Alles kan! Meiden zijn geweldige dino’s en jongens mooie feeën. Mini Mad Things helpt kinderen de magie in de wereld te zien en er deel van te zijn. Mijn favorieten uit de collectie zijn naast de dinosaurus ook de tijger en de gave tovenaarshoed met toverstok. Simsalabim!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s