Een glijbaan in de woonkamer

Sinds een aantal weken staat er een glijbaan in de woonkamer. Dat klinkt als gekkenwerk, maar geloof het of niet, het is alleen maar leuk! Het is een glijbaan van Manowoods en dat betekent dat het een ontzettend mooi straks design is. Gemaakt van multiplex met witte laminaat past het perfect bij veel van Mosi’s andere meubeltjes. Denk dan bijvoorbeeld aan het stoeltje van SlideArt of het bureau van Plyconic. Niet dat de glijbaan zijn kamer al gehaald heeft hoor, we genieten er vooralsnog gewoon in de huiskamer van. Daar staat hij naast de steigerhouten eettafel met verschillende witte stoelen en past hij dus ook naadloos in het interieur.

mamamosi-3487

Mosi en de glijbaan

Ik ben zo’n moeder die veel klauterwerk gewoon toestaat. Mosi is zelf voorzichtig aangelegd en haalt dus niet veel gekke fratsen uit. In de speeltuin is zijn favoriete bezigheid om de glijbaan niet via de trap, maar via de glijbaan zelf op te gaan. Dat is alleen heel onhandig en vervelend als er bovenaan de glijbaan al een kindje staat te wachten om te mogen glijden. Binnenshuis kan hij nu dus helemaal los en lekker alles doen wat hij wil en zo vaak hij wil. Dat is voor hem fijn, maar ook voor mij. Ik hoef hem namelijk lekker niet te corrigeren en geniet van zijn plezier. Toen de glijbaan binnenkwam kwamen de magische woorden ”dit is de allermooiste glijbaan die ik ooit heb gezien” uit zijn mond en iedereen die op visite komt krijgt als eerste even zijn glijbaan te zien. Hij is trots als een pauw en glijdt serieus elke dag wel even. Dat is meer dan ik ooit had verwacht.

mamamosi-3470

mamamosi-3520

Manowoods

Manowoods is ontstaan uit liefde voor houten speelgoed en meubels. Alle speelgoed en meubels zijn handgemaakt en ontstaan uit eigen wensen en creativiteit. En niet onbelangrijk; gemaakt van eerlijke en duurzame materialen. Dat zie je terug in de ontwerpen. Niet alleen de glijbaan is zo goed ontworpen, maar ook de verschillende bedden en bedhuisjes zijn ongelooflijk mooi gemaakt. Naast dat Manowoods zelf veel maakt, wordt er ook een prachtig assortiment van andere merken aangeboden via de webshop. Mijn favorieten zijn o.a. het OYOY wandkleed of de giraffe knuffel van dit fijne Deense label. En de speelmatten van ByAlex zijn ook zo gaaf en handig, want je kan ze heel makkelijk schoonmaken. En last but not least noem ik ook nog even de Swedish Linens; de mooi gekleurde lakens met regenboogjes.

Een speeltuin in huis

Naast de glijbaan heeft Mosi nog meer groot speelgoed in de woonkamer waarmee hij lekker los kan gaan. De gymringen van Lillagunga bijvoorbeeld (die Manowoods ook verkoopt). Die hangen er inmiddels al meer dan een half jaar en daar zijn we ook nog steeds beiden er blij mee. Als je voor mooi design kiest, zal je je niet snel storen aan de kinderitems in je interieur. Dat is mijn ervaring tenminste. Ik vind het een aanvulling op het volwassen interieur. Naast de ringen en de glijbaan hebben we ook drie Wobbels in huis. Een original, een XL en een 360. Bij elk van deze komen weer andere spelletjes naar voren. De 360 is vaak een boot, de XL wordt graag omgedraaid als bankje of berg en de original wordt het meest gebruikt om gewoon te ‘wobbelen’ of op te liggen chillen. Ook deze drie liggen overal door ons huis heen en ik stoor me er nooit aan. Nu weet ik niet of Mosi gewoon de perfecte match is met Wobbel, maar als je het mij vraagt is het echt een must have waar je jaren plezier van zal hebben.

mamamosi-3788mamamosi-3109mamamosi-3157

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s