Spelen en bewegen met bObles speelgoed

Nu Mosi drie is krijgt zijn spel steeds meer vorm. Hij verzint hele verhalen en heeft echt zijn favoriete soorten speelgoed. Het liefst speelt hij met speelgoed met zo min mogelijk vastgestelde functie. Open-end speelgoed, waar hij zelf bij kan verzinnen wat het is. Hij heeft een hele berg Kapla achtige houten latjes, dat zijn dus glijbanen. En ook van de besteklade leeghalen en alles op een rij leggen kan hij dolblij worden. Hij zoekt zelf wel uit wat hij ermee kan doen en zit boordevol verhalen. Heerlijk om naar te kijken en te luisteren. We hebben inmiddels een hele kast vol speelgoed, dus als ik kijk naar nieuw speelgoed zoek ik naar een aanvulling op wat we al hebben. BObles is dat, het is uniek en uitdagend. Mosi heeft twee mooie nieuwe stukken van dit Deense merk in huis en we hebben er een lol van.

bObles

bObles

Donut worry

Rennen, klimmen en springen. Een aantal keer op de dag moet Mosi even zijn energie kwijt en krijgt hij een dol momentje. Het is fijn dat we er nu weer iets bij in huis hebben waar hij dan op los kan gaan. Hij heeft de grote donut van bObles. Het doet denken aan skippybal, maar dan platter en zonder handvat. Mosi begon ermee te gooien (kijk uit, hij stuitert héél goed) en kwam er daarna achter dan hij er ook op kon zitten. Dat zitten werd bouncen en zo was de donut ontdekt. Het is een stoeltje, maar ook een speeltje. Samen rollen we hem door de kamer, om te oefenen met vangen. En kleine de circusman wilde natuurlijk ook even proberen of hij er op kan staan. Nou dat kan nu alleen met mama’s handje vast. Mosi is geen brokkenpiloot en kan zichzelf met de donut lekker uitdagen, om er steeds weer een trucje bij te leren.

bObles

bObles

Krokodil onder je bil

De bObles krokodil is een plaatje. Je herkent er direct een trappetje in, maar het is veel meer. Het kan dus ook gewoon een krokodil zijn, of omgedraaid een glijbaan. Dat werkt trouwens niet echt als glijbaan bij billetjes hoor, want het materiaal is stroef dus dan blijf je hangen. Voor ballen en auto’s is het wel een hele goede helling en samen met de Grimms regenboog kun je er een leuke baan van maken met bruggen. Als je de krokodil met de kop naar beneden op de grond zet kun je er ook weer mooie kastelen mee bouwen. En dat is nog maar het begin. Mosi sleept de krokodil door het hele huis en bij elk spel krijgt hij wel een toepassing. Qua balans en motoriek leert ook een driejarige hier nog veel van. Mosi kan al lang goed trap lopen en springen, maar dat de krokodil zou gaan bewegen als hij hem op zijn kop zou leggen dat kon hij nog niet inschatten. Maar nu wel ;).

bObles

bObles

 

Hoe bObles geboren werd

Bij de meeste mooie en unieke kindermerken zie je terug; het is geboren vanuit een eigen behoefte. Dat is ook bij bObles het geval. Architecte Bolette Blædel zocht na de geboorte van haar eerste kind naar kindermeubels die gemaakt waren om spel en beweging te stimuleren en ook aan haar liefde voor Deens design voldeden. Dat was moeilijk te vinden en dus besloot ze handen in één te slaan met haar zus; designer Louise Blædel. Zo ontstond het idee om samen speelmeubels te maken dat zowel de verbeelding als de motoriek stimuleert. Sinds het eerste stuk, de wiebel olifant, in 2006 op de markt kwam is bObles met meerdere internationale design awards bekroond.

 

bobbles-1071

2 gedachtes over “Spelen en bewegen met bObles speelgoed

    1. Ik denk dat je de krokodil bedoelt? Dat is in ieder geval het groene ding wat hier steeds op de foto staat. Lijkt wel een beetje op een slang ;). Als je in google bObles krokodil intypt kom je verschillende Nederlandse webshops tegen. Bijvoorbeeld coolshop.nl en babalade.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s