Nieuwe accessoires in Mosi’s kinderkamer

Mosi heeft de laatste tijd weer heel wat nieuws in zijn kamer gekregen om naar te kijken, mee te spelen en de boel nog meer aan te kleden. Er zijn kinderkamer accessoires van drie geweldige originele kleine merken bij gekomen.  Mooie nieuwe posters aan de wand van Born Lucky, een lief vosje van Dana Riesgo en een toffe regenboog van Lagomworld. Ik haal sowieso graag wat kleinere merkjes in huis, omdat zo een uniek en eigen gevoel te creëren. Daarbij spat het kunstzinnig talent van de ontwerpen van deze designers af en is het een groot plezier Mosi’s kamertje weer nieuwe invloed te geven met deze ontwerpen.

bornlucky-1226
Spot de regenboog, de jaloerse vos en de nieuwe M poster

 

Born Lucky wanddecoratie

Aan Mosi’s wand hangen twee nieuwe posters; één met de letter M en één met het alfabet. En dan niet gewoon letters, maar de touwletters die Born Lucky ook in het logo verwerkt heeft. Dat maakt de posters niet alleen handig bij het leren van letters, maar ook kunstig. De posters zijn niet te aanwezig, ze stralen rust uit. Dat heeft alles te maken met het minimalistische design en de kleurkeuze. Heel fijn in een kamer als die van Mosi, waar een hoop te zien is. Het is een neutraal ontwerp dat meegroeit met het kind. Naast deze posters hebben we ook het nieuwe ontwerp op linnen. Daar staan de hand van ouder en kind op en deze heb ik in mijn eigen slaapkamer gehangen. Ik vind dit zelf een meer volwassen print, net iets minder leuk voor Mosi nu, maar perfect voor in mijn kamer. Dat is ook afhankelijk van het kamertje en het kind denk ik.

bornlucky-1415.jpg
Een goed stel; Lagomworld en Born Lucky

Born Lucky: Scandinavische en Japanse invloeden

De ontwerpen van Born Lucky zijn geïnspireerd op de Scandinavische en Japanse designstijl. De illustraties proberen de verbeelding van kinderen te voeden Het is het eerste en laatste wat kinderen zien elke dag en zou betekenisvol en inspirerend moeten zijn. Ik vind Born Lucky daar erg in geslaagd. De kleuren zijn zorgvuldig gekozen; niet te aanwezig en bijna rustgevend. De ontwerpen zijn minimalistisch en laten ruimte over voor verbeelding. De natuur komt vaak terug in de illustraties; zo heb je bijvoorbeeld een serie met dieren uit de zee, vogelnestjes, eieren en veren en een botanische serie met subtiele prints van bladeren. De posters zijn ook ideaal voor een stijlvolle speelhoek in de woonkamer; mooi voor ouder en kind.

bornlucky-1418.jpg
De nieuwe print op linnen

Envidioso; het lieve vosje van Dana Riesgo

Vossen staan erom bekend sluw en listig te zijn, toch zijn de bosdieren razend populair in kinderkamers. Ze zien er ook zo schattig uit, met het puntige neusje en de pluimstaart. Mosi had tot voor kort nog geen vossen in zijn kamer, maar sinds Dana Riesgo’s Envidioso binnenkwam heeft hij misschien wel de allergaafste vos die ik ken. Zijn naam betekent jaloers in het Spaans, maar ik heb hem nog niet op jaloers gedrag kunnen betrappen. Misschien omdat Mosi welwillend alles met hem deelt.

danariesgo-0864.jpg
Envidioso geniet van de zon

Dana Riesgo speelgoed en accessoires

Dana Riesgo is grafisch designer en illustrator uit London. Die achtergrond zie je goed terug in haar vosjes. Het is alsof een grappige tekening een beetje tot leven is gekomen in de vorm van een zacht, maar niet pluizig knuffeltje. Dat maakt dit ook zo leuk. Het is mooi om naar de kijken, om mee te spelen en fijn om te knuffelen. Naast vos Envidioso heeft Dana ook een schattig baby hertje gemaakt. Buiten de knuffels maakt Dana nog meer; zoals leuke gekleurde beeldjes van katten en een keramieken versie van vos Envidioso.

danariesgo-0904.jpg

Lagomworld: de zachte regenboog

Mosi is gek op de regenboog. Hij heeft misschien een enkele keer een echte gezien, maar hij is betoverd. Dat begrijp ik wel, het is ook een bijzonder fenomeen. Regenbogen zijn dan ook geweldige dingen om in de kinderkamer te verwerken. Ze brengen kleur en stralen vreugde uit. Lagomworld heeft voor ons een hele lief en leuk exemplaar gemaakt, het is er namelijk een gebreide versie in fijne zomerkleuren. Elk kleurpalet bij de regenbogen van Lagomworld straalt een ander soort lucht uit. Regenachtig, maar rustig blauw bijvoorbeeld of de gele en roze tonen die een zwoele zomeravond zouden kunnen verbeelden. Dit is wat ik zie als ik naar de regenbogen kijk, dus moet je nagaan wat een kind erin zal terugzien.

bornlucky-1413.jpg
De kleuren van de regenboog passen mooi bij het poppenhuis en de poster

Katoendraad en metaal

De specialisatie van Lagomworld ligt bij katoendraad en metaal. Gebreid katoen gaat over een metaaldraad heen en wordt in de vorm gebogen van het stukje decoratie. Ik vind de regenboog fantastisch, maar Lagomworld kan veel meer. Een naam of woord naar keuze behoort ook tot de opties. Hoe leuk is het om zo in een gedeelde slaapkamer aan te geven welk bedje van wie is, in een kleur naar keuze uiteraard. En het is dat er al 5 ballonnen in Mosi’s kamer hangen, anders had ik zeker weer voor een ballon gekozen. Ze zijn leuk om een kamer dagelijks mee op te fleuren, maar ook erg grappig om alleen bij speciale gelegenheden uit de kast te halen. Feestversiering inclusief ballonnen, zonder iets op te hoeven blazen. Enige waar je dan wel aan moet denken is om ze ook weer op te bergen, want als deze eenmaal aan de muur hangen wil je er misschien niet meer vanaf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s