Snurk zaterdag in het Gemeentemuseum

Al sinds Mosi zijn eerste SNURK pak had, draagt hij ze meer overdag dan ’s nachts. Ik kocht ze als pyjama’s, maar hij vond ze zo fijn dat er al snel hele dagen gesnurkt werd. Het is dan ook net zo goed loungewear als nachtkleding en zeker in het weekend is het de meest gedragen outfit. Eergister hebben we zelfs een uitstapje naar het Gemeentemuseum gedaan, in zijn nieuwe pak uit de najaarscollectie. Zowel hij als ik hebben een heerlijke Paper Jungle set en hoewel ik er niet het museum mee in ga, vind ik het bij hem juist tof staan in een arty omgeving. De designs van SNURK zijn namelijk ook best kunstwerkjes te noemen.

20180811-DSCF1288.jpg

Het Gemeentemuseum met een peuter

Alleen kijken kan lastig zijn met een peuter vol energie, ik heb hem daarom zijn camera laten meenemen naar het museum. Dat begon goed, want de kleurrijke wanden van Sol LeWitt heeft hij direct goed vastgelegd. En hij vond het mooi! Met alleen die wanden was ons uitstapje eigenlijk al geslaagd. Op naar de volgende ruimte; het wonder van Delfts Blauw. Deze ruimtes zijn geweldig voor kinderen; met de grote spiegels en weer prachtige wanden. Heel gaaf de poppenhuiskast met trappetje. Het leuke van het Gemeentemuseum is de veelzijdigheid, want de volgende ruimte was de tentoonstelling van Richard Hutten. Ik ben dol op mooie designstoelen, dus een hele verzameling bij elkaar vind ik erg leuk om te bekijken. Er stond zelfs een exemplaar wat we zelf in huis hebben; de Gispen olifantlamp. Vervolgens kwam alles in een stroomversnelling, want Mosi kwam erachter dat hij zijn knuffels niet bij zich had. We moesten dus écht naar huis. Gelukkig hebben we nog wel een rondje boven gemaakt, waarbij we o.a. langs het pronkstuk van Mondriaan kwamen; de Victory Boogie Woogie. Dat was ook Mosi’s favoriete ruimte, niet vanwege het schilderij, maar het bankje waar hij zo heerlijk op kon trommelen. Het blijft leuk; de wereld door de ogen van een kind.

20180811-DSCF1331

De nieuwe SNURK collectie

Wat ik net zo goed kunst vind als de stukken in het Gemeentemuseum zijn de collecties van SNURK. Keer op keer komen ze met verrassende prints. Ze zijn gewoon leuk om naar de kijken, maar als je weet hoe de prints tot stand komen dan is het extra speciaal. Er worden op een hele originele manier nieuwe designs gemaakt. Alles wordt eerst gemaakt, gaat op de foto en wordt dan op de stoffen (biologisch stretchkatoen) gedrukt. De Paper Jungle print is bijvoorbeeld gemaakt met verschillende lagen groen en bruin papier en hier en daar een zwarte panter die tussen de lagen doorkijkt. Een ander ontwerp; je kan het wel een SNURK klassieker noemen is de Twirre. Dit een grote wollen deken die steeds in verschillende kleuren afgedrukt op het beddengoed en horizontal wear terugkomt. Op ware grote gedrukt; handwerkspecialist Twirre van Kraaijenoord heeft dus echt met XL wol en XL breipennen deze deken gemaakt. Een andere favoriet van mij waar de liefde voor handwerk vanaf spat is het Knitted Flowers design. Hier zijn dus eerst een heleboel bloemetjes, kersjes en klavertjes voor gebreid, om deze later weer uit te strooien over een zachte wollen deken en te fotograferen om vervolgens af te drukken.

Mosi & Mondriaan
Mosi & Mondriaan
Victory Boogie Woogie - SNURK
Trommelen bij de Boogie Woogie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s