Nieuwe sneakers voor twee

Zo’n zeven jaar geleden ben ik afgestudeerd op sneakers. Ik bedoel; ik had niet alleen elke dag andere sneakers aan, maar ook mijn masterscriptie ging over de sneakercultuur. Ik was een sneakerfreak, nog net geen sneakerhead. Nu ben ik een stuk gevarieerder geworden in mijn schoenenkeuze, maar ik heb nog altijd een zwak voor mooie sneakers. En niet alleen voor mezelf, maar juist ook voor Mosi. Hij heeft toch echt bij elke nieuwe schoenmaat een nieuw paar nodig. En als ik dan weer rondneus en iets leuks voor hem tegenkom, kijk ik toch stiekem altijd even of ze er in mijn maat zijn. Twinning is winning ;). Bij Ziengs ging dat overigens heel snel, want daar heb je schoenen voor vrouwen, mannen en kinderen.

Ziengs Puma

Ziengs Puma

Tweemaal Puma classics

Al een hele tijd had ik de Puma Baskets voor Mosi op het oog. Een echte klassieker die ik heel tof vind met het klittenband. Dat is trouwens ook echt een must, want hij wil zo graag alles zelf doen. En hem leren veters strikken op driejarige leeftijd is mij nog niet gelukt. Het is een strak, simpel model en omdat ik voor hem helemaal voor wit heb gekozen zijn ze (nu nog) extra fris. Ze maken zijn zomeroutfits helemaal af. Of het nou onder een korte of een lange broek is. Zeker met een paar vrolijke sokken erbij zijn ze erg leuk. Mosi is zelf ook super blij, want het aan- en zeker ook uittrekken gaat heel makkelijk.

Ziengs Puma
Ik help hem niet hoor, hij doet alles zelf

Ziengs Puma

Ik had zelf nog geen Puma’s in huis, dus om met Mosi te kunnen matchen moest ik eigenlijk ook een nieuw paar uitzoeken. Dat zijn geen Baskets geworden, maar de iconische roze Suede Classics. Wist je dat dit model dit jaar 50 jaar is geworden? Zoals als de naam al doet vermoeden zijn ze dus van Suede. Dat maakt de uitstraling iets zachter dan de Baskets, maar verder is het model redelijk gelijk. Ze zijn iets minder breed misschien en ik heb wel veters. De Puma Suedes had ik eigenlijk 10 jaar geleden al op het oog, maar nooit eerder gekocht. Het is net zoals de Baskets zo’n fijn model. Lekker simpel en rond, dat combineert heel goed. Dit zijn de eerste sneakers die ik heb gedragen onder een zomerjurk en dat zegt wat bij iemand die ooit meer dan 50 paar sneakers bezat.

En hoe loopt dat?

Heel eerlijk? Ik loop met het weer van de afgelopen dagen liever op slippers of sandalen, maar de ligt meer aan de temperatuur dan aan de schoenen. We hebben ze namelijk wel gewoon gedragen, omdat ik het te leuk vond om samen op onze nieuwe schoenen rond te lopen. Mosi rent, stept en fietst er heerlijk op los op zijn nieuwe schoenen dus die zijn goedgekeurd. En ik ben zonder ‘inlopen’ een goede wandeling zonder blaren doorgekomen. Helemaal goed dus! Ze zitten vanaf het eerste moment lekker en dat vind ik belangrijk. Als schoenen niet direct lekker zitten dan denkt Mosi vaak dat dat voor altijd zo blijft (en ik laat dat paar dan zelf ook vaak links liggen). Wij gaan samen nog heel wat meters maken op onze nieuwe Puma’s. En vanwege het klassieke model van mijn Suedes kan ik bij elke nieuwe schoenmaat van Mosi er gewoon een nieuw paar naast kopen. Deze sneakers zijn tijdloos; ze zijn al 50 jaar ‘in de mode’ en dat zie ik voorlopig niet veranderen.

Puma Ziengs

Een gedachte over “Nieuwe sneakers voor twee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s