Zandvrij zonnen op het strand

Dat klinkt als een illusie he? Zandvrij zonnen op het strand. Tenminste, als je niet bedoelt dat je naar een keienstrand gaat of iets dergelijks. In mijn geval bleek het ook niet zo realistisch. De zandvrije handdoek van Tesalate mocht niet baten. Was ik vergeten dat ik met een kind naar het strand ging? Toch zijn er veel voordelen van de Tesalate boven een mijn oude strandlaken.

zandmannetje op nog zandvrije handdoek

Het strand blijft op het strand

Ken je dat? Dat je thuis komt en je hebt het halve strand meegenomen? Nu nemen wij als het aan Mosi ligt ook ons halve huis eerst mee naar het strand dus het klinkt als een logisch vervolg op ons strandbezoek. Ik ben er iets minder blij mee. Zeker omdat we in de zomer meerdere keren per week op het strand te vinden zijn en zo aan het eind van de zomer een zandbak zouden kunnen vullen. Nu was de handdoek bij de meeste bezoekjes de grootste zandtaxi richting huis, maar dat is verleden tijd. De Tesalate handdoek is helemaal glad. Als je hem optilt valt het zand er gewoon vanaf. Je hoeft dus niet te schudden en slaan met bozen buren als gevolg omdat de wind het in hun richting meeneemt.

Tesalate
deze kun je dus gewoon oprapen en meenemen, zonder schudden

Super absorberend

Naast lekkere zachte strandlakens heb ik ook wel eens andere lakens of doeken op het strand gebruikt. Ook omdat ze wat zandvrijer zijn dan de fluffy lakens. Het grote nadeel van deze doeken is dan alleen weer dat ze nauwelijks absorberen. En als je een plons hebt genomen is het toch wel fijn om je ook af te kunnen drogen. Met de Tesalate combineer je die eigenschappen. Zandvrij en absorberend. Mosi gaat aan het eind van een stranddag altijd nog even snel onder de douche of in de zee om het zand weg te spoelen. Hoe fijn om dan een zandvrije handdoek om hem heen te slaan.

Snel droog

Deze eigenschap vind ik vooral heel fijn als je bij het zwembad ligt. Daar ben ik zelf wat wispelturiger dan op het strand. Even zwemmen, even liggen. Maar dan is het wel fijn als je na het zwemmen steeds weer bij een droge handdoek terugkomt. Daar moet hij dan wel snel voor drogen, en dat doet deze handdoek. Natuurlijk is dat op het strand net zo belangrijk.

Tesalate-0085
Met lusje om je handdoek op te hangen

Compact en lichtgewicht

Deze is belangrijk voor mij. Zoals ik al zei; Mosi neemt graag van alles mee naar het strand. Groot of klein. Het maakt hem niet uit en zolang hij er veel plezier aan beleeft neem ik het dus vaak ook echt mee. Dan blijft het wat langer leuk. Maar we wonen dichtbij het strand en gaan vaak met de fiets. Dat heeft een limiet. Zeker omdat je om ons favoriete strand te bereiken eerst een dikke duinheuvel over moet fietsen en dat doe ik het liefst met zo min mogelijk bagage. De Tesalate is gelukkig heel compact op te vouwen en pas zo in mijn canvastasje. En vanwege de stof vouw je hem op de terugweg net zo makkelijk weer even klein op.

Vrolijke designs

Last but not least; de designs. Ik had moeite met kiezen. Ik heb uiteindelijk voor Rio Carnival gekozen, maar dat is omdat de naam de doorslag gaf. Ik vind Leaf me alone ook heel tof en Between two Palms ook echt gaaf. Nu kan ik er dus nog zo 5 opnoemen doe ik wel gekozen had kunnen hebben, want de prints zijn vrolijk en kleurrijk en daar houd ik van. Er zijn er veel met een tropisch tintje en dat is precies wat ik zoek op het strand. Wat overigens leuk is om te weten is dat alle handdoeken aan beide zijden een andere print hebben. De ‘onderkant’ heeft steeds een grafische zwart witte patroon. Handig voor als de kleurtjes een keer niet matchen met je bikini ;).

Between two Palms
Between two Palms
Leaf me alone
Leaf me alone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s