Op ontdekking met Playmobil The Explorers

Dino’s, dino’s, dino’s. Mosi is er dol op. En dat komt dus echt niet van mij. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n dino-fan, maar door hem weet ik alweer veel meer over dinosaurussen. Leuk hoe je een kind van drie je in zijn fascinatie kan meeslepen. Dat de nieuwe Playmobil The Explorers set een succes zou zijn wist ik dus eigenlijk ook al voordat de doos überhaupt in huis was.

playmobil-9930.jpg
Meteen druk met de takel in de weer

Iets te jong, maar samen toch heel veel plezier

De Playmobil set is eigenlijk voor kindjes vanaf 4, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik heb het basiskamp in elkaar gezet, terwijl Mosi vast met de grote T-Rex aan de haal ging. Dat ging niet zonder bemoeienis, maar dat eigenlijk juist leuk. Ik doe natuurlijk alles volgens het boekje, maar je kunt ook wat creatiever met de onderdelen omgaan. Zoals een kind dat doet dus. Ik geniet daarvan, want die open blik leert mij anders denken. Er zitten veel ontzettend mooie kleine onderdelen bij de set; zoals een kleine laptop, microscoop, messen en een camera. Deze berg ik op als Mosi alleen speelt, anders zijn we ze binnen de kortste keren kwijt. Dit zijn juist wel de dingetjes die het spel nog levendiger maken. Want hoe gaaf is het om echt een mini verrekijker om de nek te hangen. Mosi is dol op die mini dingetjes en verzamelt als hij speelt altijd netjes in het kistje. Ik vind het prachtig om zijn spel te horen als hij alles uit de kast haalt. Hoe hij het ene poppetje met het andere laat praten en ze samen op avontuur gaan. Dat zal met de tijd alleen maar meer worden. En als hij net wat ouder is worden ook de speciale effecten nog gaver. De takel wordt al veel gebruikt, maar er zijn ook coole lichteffecten in het donker en een warmtegevoelige schatkaart.

playmobil-9937playmobil-9938

9429_product_box_back playmobil the explorers.png
Alle onderdelen in de set; dat is heel wat!

Playmobil The Explorers Film

Bij The Explorers hoort ook een film. Best een spannende en met kijkadvies vanaf 6 jaar, maar we hebben toch stiekem even gekeken. In deze korte film kunnen kinderen kennis maken met The Explorers en krijgen ze al een zetje in het prikkelen van hun fantasie. Alle onderdelen uit de set komen terug in de film, waardoor ze direct ook weten wat het precies is. Niet dat ik dat altijd nodig vind hoor, want zelf een functie bedenken is minstens zo leuk. Maar dat doet Mosi nu ook bij deze film. Hij begrijpt het echt nog niet allemaal, waardoor het vooral om de grote lijn gaat. Hij vindt het geweldig om de poppetjes in actie te zien en omdat de film niet zo lang duurt is het een prima start een een uurtje spelen.

playmobil-9984.jpg

Wij hebben het basiskamp met de T-Rex, maar er zijn ook nog 5 aanvullende sets verkrijgbaar met ieder figuurtje, een vervoersmiddel en een dino. De stegosaurus met de exporersbuggy of de raptor met de motorcrosser bijvoorbeeld. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s