UV zwemkleding van Platypus Australia

Waar haal je de beste zonbescherming vandaan? Ik denk uit Australië. Daar kun je immers écht niet zonder goede bescherming te straat op. Nu verbrand Mosi niet heel snel, maar goed beschermen wil ik hem wel. Het liefst zonder de hele dag te smeren. Voor onze vakantie in Italië heb ik daarom gekozen voor UV zwemkleding van Platypus Australia. En terwijl ik dacht dat ik het shirt met enige dwang aan zou moeten trekken, was het uiteindelijk Mosi zelf die erom vroeg als hij ging zwemmen.

platypus-9496.jpg

Een tropisch zonnesetje

Bijna elke dag heb ik Mosi in zijn zonnige setje van de Tropica lijn gehesen. Een UV shirt met lange mouwen en een stoere boardshort. Hij zag eruit als een ware surf dude. Zelfs met het verplichte zwemmutsje in het Italiaanse zwembad kon hij het nog goed hebben. Wat super fijn is, is dat de schouders en armen helemaal bedekt zijn met de beschermende stof die minstens 97,5% van de schadelijke UV stralen tegenhoudt. Daar hoef je je dus alvast geen zorgen om te maken. Hoe goed en waterproof de zonnebrand ook is, met zwembad in zwembad uit gaat er toch altijd wat kracht verloren. Bovendien laat (minerale) zonnebrand (in ons geval die van Naïf) vaak een behoorlijk zichtbare witte waas achter op Mosi’s huid. Bijkomend voordeel is trouwens dat al het drijfmateriaal ook niet zo schuurt of snijdt. Ik kan me nog herinneren hoe vervelend zwembanden konden zijn, daar heb je met zo’n shirt dus geen last van. En ook een bodyboard ligt een stuk fijner met een stukje stof ertussen. Enig nadeel is dat het als het wat frisser is je in een nat shirt toch eerder echt koud wordt. Ik heb hem dus af en toe wel uitgetrokken tussendoor om even op te drogen. Dat gaat gelukkig razendsnel, want de stof is sneldrogend.

platypus-9644platypus-9653

Platypus Australia Sun Safe Swimwear

De collectie van Platypus Australia is stoer, vrolijk en veelzijdig. Je hebt alle keuze om zelf te kiezen welke zwemkleding bij jou en je kind(eren) past. Een lange of korte zwembroek, badpak, bikini en een shirt met lange of korte mouwen. Er zijn ook beschermende vestjes die je makkelijk uit en aan kunt trekken en lange leggings. Met een bijpassend zonnehoedje erbij kun je je dus helemaal inpakken, maar toch het water induiken. Ik vind het een uitkomst, zeker als je even snel een half uurtje gaat zwemmen. Onmogelijk om geen zonbescherming te gebruiken, maar ook weer zo jammer om je eerst van top tot teen in te moeten smeren. Zeker bij kleine kinderen is het zo belangrijk om goed te beschermen, maar reageren de tere huidjes juist niet altijd even goed om crèmes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s