Kunstig licht van Ekaterina Galera

Steeds als ik denk dat Mosi’s kamer niet mooier kan worden, kom ik weer iets tegen wat het nog meer sfeer geeft. Sinds kort hangen er niet twee maar vijf prachtige ballonnen aan zijn muur, waarvan er twee spiegels zijn van Elements Optimal en drie lichtgevende kunstwerkjes zijn van Ekaterina Galera. En naar die mooie licht gekleurde ballonnen hangen er ook nog twee hele bijzondere andere lampen in zijn kamer. Deze gaan zelfs het hele huis door.

e gallera-5134.jpg

e gallera-5178.jpg

Ekaterina Galera

De in Frankrijk wonende Russische kunstenares Ekaterina Galera is gespecialiseerd in het creëren van lichtkunstwerken van natuurlijke materialen. In een constante zoektocht naar schoonheid en meesterschap van materialen bestaat elke creatie van Ekaterina uit een combinatie van ruwe natuurlijke vezels en ultra moderne kleuren. Alles wordt met de hand gemaakt, vanuit traditionele methoden van bijvoorbeeld het vilten van wol, hierdoor heeft elke ‘lamp’ een uniek karakter en straalt het kwaliteit uit. Een belangrijke inspiratie voor Ekaterina is het concept van mobiliteit; hoe krijg je informatie, reizen over de wereld en tegelijk dichtbij zijn. De lampen werken daarom ook allemaal op batterijen waardoor ze overal en altijd licht kunnen geven ongeacht de locatie, het type stroom of de lengte van een kabel. Elke bestelling – die vaak naar een andere plek op de wereld gaat – wordt prachtig ingepakt en vergezeld van een persoonlijk kaartje met warme woorden, zo maakt Ekaterina de wereld een stukje mooier.

e gallera-5206.jpg
e gallera-5342.jpg

Mijn favorieten

Ekaterina maakt lampen van wol en van papier. Mijn lievelingslampen zijn zeker de ballonnen, omdat ze zo ontzettend goed in Mosi’s kamer passen. Maar eigenlijk zijn ze ook heel mooi voor elke andere plek in huis. Ballonnen hebben iets vrolijks en magisch, het is een symbool voor feestelijkheid. Deze ballonnen zijn alleen wel zo kunstig en stijlvol dat ze zelfs in een museum zouden kunnen hangen. Wat ik ook echt heel mooi vind is zijn de licht wolken, die je aan het plafond zou kunnen hangen om een lichtpunt te creëren in de ruimte. Ze zijn als ze uit staan bijna net zo mooi als dat ze aan staan en hebben met hun zachte donzige uiterlijk echt het gevoel van een wolk. De platte ronde lampen die Ekaterina zowel van papier als wol maakt doen mij denken aan de maan en lijken mij ook ontzettend mooi op een donkere muur. In Mosi’s kamer hangen buiten de ballonnen ook de crumpled forms. Dit zijn vormen (ovaal, rond, rechthoekig of vierkant) van gekreukeld papier met een gekleurd koord. Deze hebben vanwege de kreukels een beetje een edge en zijn daardoor lekker stoer.  Nu zou ik ook heel graag nog uitweiden over de leuke lichtsnoeren en eigenlijk de hele rest van de collectie; want ik vind oprecht alles mooi. Neem dus vooral zelf even een kijkje op de website van Ekaterina Galera, wie weet ben jij ook instant fan.

e gallera-5326.jpg
e gallera-5297.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s