Micro Trike Buggy

Oke, we hebben iets nieuws in huis waarvan ik nooit had gedacht dat het zo’n hit zou worden, maar waar we nu bijna elke dag gebruik van maken; de Micro Trike buggy. Het is geen normale buggy, geen loopfiets, geen driewieler – maar het helpt je wel als je kind te moe is om te lopen. Mosi en ik zijn superfan! Het heeft de actieve houding van een driewieler waar Mosi dol op is, maar hij is super wendbaar, licht en opklapbaar – alles waar ik dol op ben.

IMG_0794

De Micro Trike Buggy

De Micro Trike Buggy is 0.9 kilo. Nog geen kilo dus! Dat is minder dan een pak melk. Je klapt hem in tot een formaat dat in een fietstas of krat past en met een beetje handige rugzak bind je hem ook daar zo aan vast. Met de onvoorspelbaarheid van een peuter wel fijn dus dat je geen onding vooruit duwt terwijl je peuter naast je loopt. Dat kan bij deze trouwens wel makkelijk, maar hij gemaakt om met één hand te besturen. Een handje geven als ze toch willen lopen is dus geen probleem. Dat sturen is trouwens echt geweldig in winkels, waar je vaak door smalle paden moet en ik nog al eens stuntel als ik met de kinderwagen op pad ben. Je keert echt zo om. Het allergrootste voordeel vind ik echt dat ik nu Mosi dus niet meer constant hoef te tillen bij gelegenheden waarbij een kinderwagen onhandig is, ik neem de trike van de zomer zelfs mee naar het strand voor het tochtje door de duinen vanaf onze parkeerplek. De trike gaat dan gewoon voor op de fiets.

IMG_0798

Onze ervaring

Mosi vindt de trike dus echt geweldig. Hij noemt het zijn gekke fietsje. Die naam heb ik aan het begin verzonnen om het leuker te maken, maar dat was niet nodig. Hij omarmde deze buggy direct. Als we boodschappen doen met de kinderwagen (ik hou van de bagagebak eronder), dan klimt hij vaak midden in de winkel uit de wagen. Dit karretje vindt hij zo leuk dat dat dus nog niet gebeurd is. Hij geniet gewoon van de ritjes. Het is alleen bij gekke opstapjes en hobbelige wegen dat het soms niet helemaal smooth gaat, maar dat is eerlijk gezegd zelfs wel eens zo bij de Bugaboo. Onze 10 minuten wandeling naar de supermarkt doen we nu regelmatig, dus het kan wel makkelijk. De stang is voor lange mensen misschien wel net iets kort, maar dat heeft dan wel weer als voordeel dat je hem goed klein kan inklappen. Ik kan zelfs op hakken met mijn 1,75 nog wel relaxt achter de Micro Trike lopen, dus gemiddeld Nederland moet het redden.

IMG_0803.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s