Fern – een ecologische pop

Eerlijk is eerlijk; het is de schattige uitstraling van Fern, Mosi’s nieuwe popje dat me in eerste instantie tot hem aantrok. Dat hij ook op ecologisch verantwoorde wijze en van biologisch geproduceerd katoen gemaakt is, maakt het helemaal een top pop. Het Zweedse Rubens Barn heeft verschillende lijnen handgemaakte poppen en de EcoBuds zijn mijn favoriet. Ze zijn aandoenlijk met hun lange lichamen en grote ogen, en de kleuren zijn prachtig zacht. Mosi heeft de lieve knuffelpop Fern, met beige overal en stippensokjes.

Group-EcoBuds-Doll-Organic-Rubens+Barn_new
Alle EcoBuds op een rij

Rubens Barn ecobuds-5296.jpg

Ecobuds poppen

De EcoBuds zijn dus verantwoord gemaakt en van biologisch katoen.  Er zijn geen schadelijke stoffen dus ze zijn geschikt voor de allerkleinsten. En al is het met poppen vaak niet zo dat ze een goede match zijn met babies, deze zijn dat dus wel. Ze zijn zacht en handzaam en passen prima in een wieg. Decoratief doen ze het ook goed, want ze zijn erg mooi gemaakt. Naast Fern is er ook Daisy, Hazel, Iris, Aspen en Poppy. Erg leuk dat ze al namen meekrijgen, want zo is het meteen echt een ‘vriendje’. Mosi noemt Fern ook bij zijn naam en dat maakt het spel direct heel levendig. Hij gebruikt hem echt om te leren omgaan met emoties. Zo zegt hij bijvoorbeeld vaak dat Fern verlegen of bang is en helpt hij hem dan een handje opweg.

Rubens Barn ecobuds-5524.jpg

Rubens Barn ecobuds-5355.jpg

Wobbelen met Fern
Wobbelen met Fern
Rubens EcoBuds
De verpakking is ook erg leuk

 

Rubens Barn

Naast de EcoBuds heeft Rubens Barn nog meer verschillende lijnen zachte handgemaakte poppen. Zo heb je bijvoorbeeld ook de babypoppen, die ook alleen een eigen naam hebben en zelfs op hun duim kunnen zuigen. Er is ook een lijn grote original poppen, die geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. En bij al die poppen horen ook weer hele collecties accessoires, zoals kleding, een reiswieg, eetsetjes en flesjes. Je kunt er een heel poppenleven omheen bouwen tot luierset aan toe. Het eerste wat Mosi deed was Fern zijn overal uittrekken en weer aan, dus hij zou die kledingsetjes ook wel prachtig vinden.

Een gedachte over “Fern – een ecologische pop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s