Museum voor Communicatie

Het Museum voor Communicatie was vroeger mijn lievelingsmuseum. Ik vond het echt fantastisch! Misschien omdat mijn vader ooit postbode is geweest en er een ontzettend gave postkamer was, of lag communicatie me toen al goed? Wat het precies was weet ik niet, maar dat ik echt weer eens moest gaan kijken nu het na een grootschalige verbouwing is omgetoverd tot COMM was zeker. Afgelopen vrijdag was het zover en Mosi was natuurlijk mee.

Met een peuter in het museum

Het liefst ga ik ’s ochtends op pad als ik iets met Mosi ga doen. Dan is hij nog lekker fris en vrolijk en kan hij zijn energie lekker kwijt. Het COMM museum is daar perfect voor, want het is geen kijkmuseum, maar een doe museum. Je ervaart de impact van communicatie, door de verschillende thema’s van de collectie. Mosi vindt het leuk om alles aan te raken en dat mag gelukkig bij bijna alles in het museum. En je krijgt zelf met een peuter aan de hand ook genoeg mee om een goede middag te hebben. Veel is interactief, je hoeft dus geen lange teksten te lezen terwijl er een kind aan je arm trekt. Ik vind het Museum voor Communicatie (COMM) nog steeds een super museum, zeker om met kinderen te bezoeken. Het is een leuke gespreksstarter over super relevante onderwerpen in een tijd waarin er wat communicatie betreft ongelofelijk grote verschillen zijn tussen de ons en onze kinderen.

Oud en nieuw

Ik vind de combinatie tussen oud, nieuw en universeel erg leuk in het Museum voor Communicatie. Je kan langs alle oude telefoons, de telegrams, postschepen etc. Erg leuk om terug te zien, want dat wat nog maar tientallen jaren geleden cruciaal was in de communicatie, is nu ontzettend achterhaald. Je wordt weer even met je neus op de feiten gedrukt. Verder zijn er ook leuke weetjes over de oervorm van communicatie. Wist je bijvoorbeeld dat 80% van de communicatie lichamelijk gaat. Best veel he? En natuurlijk ook heel grappig is het om er eindelijk achter de komen wat die smilies die je dagelijks gebruikt nou eigenlijk oorspronkelijk betekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s