Roo rocking toy van RIGA ChAIR

Prachtige design hobbelpaarden

Voor Mosi’s eerste verjaardag maakte ik zelf een zebra hobbelpaard. Een ‘gewoon’ paard vond ik niet leuk in ons huis staan en ik hou van persoonlijke cadeau’s. Dit paard heeft inmiddels plaats gemaakt voor een groter vintage hobbelpaard, dat mijn zus op marktplaats vond. Wat een geluk, want hij is zo mooi in ons interieur. Zo’n bijzonder exemplaar als het onze moet je maar net tegenaan scrollen en dus heb ik een selectie gemaakt van de mooiste design hobbelpaarden die gewoon uit voorraad leverbaar zijn.

IMG_9214.JPG

Roo rocking toy van RIGA ChAIR

Dit hobbelpaard is ideaal als je meer kindjes hebt met elk een eigen hobbelpaard. Hij is namelijk stapelbaar! Hij is helemaal uit een stuk plywood gemaakt. Je hoeft dus niet met schroefjes te klooien en hij ziet er super strak uit. Je kan zelf voor uit verschillende soorten afwerking kiezen; gewoon naturel, zwart of wit bijvoorbeeld. Dit paard is geïnspireerd op origami en alhoewel je direct ziet dat het hobbelspeelgoed is, kun je zelf nog een draai geven aan welk dier het dan zou moeten zijn.

Roo rocking toy van RIGA ChAIR
Roo rocking toy van RIGA ChAIR

Maison Deux Iconic Moon Black

Het Amsterdamse label Maison Deux staat voor de nieuwe thuisomgeving die ontstaat na de geboorte van een kind. Pia en Woes Weinberg hebben het doel een moderne ‘living’ te creëren, waar minimalisme en ‘fun’ centraal staan. Alle producten zijn gemaakt van hoogwaardige en natuurlijke materialen, zoals Frans eikenhout en 100% wol. Deze hobbelmaan is mijn favoriet uit de collectie, maar er is ook een prachtige wolk, een stuk meloen en een statige hoed om op te ‘rocken’. Voor elk huis een cool stuk speelgoed dus.

Maison Deux Iconic Moon Black
Maison Deux Iconic Moon Black

Hobbelpaard Googy van Ooh Noo

Ook dit paard kun je eigenlijk geen paard meer noemen. Dit hobbelpaard is erg minimalistisch, maar toch herkenbaar voor kinderen. Hij is er in het grijs, maar ook in roze en oudroze en misstaat niet in de woonkamer. Het lijkt me een heerlijk hang hobbelpaard, vanwege de zachte vormen. Hij nodigt niet alleen uit om lekker mee te hobbelen, maar ook om te knuffelen en relaxen. Niet voor niets winnaar van de RedDot Design Award 2012.

Ooh Noo Googy
Ooh Noo Googy

Plan Toys Hobbelpaard Pegasus

Er moet natuurlijk ook een herkenbaar exemplaar in het rijtje staan. Dit is wel een heel bijzonder paard; het is een pegasus! Met vleugels dus. Dit hobbelpaard is uitgerust met een zadel met vleugels, voetsteunen en een prachtig verstelbare rugleuning van stof. Dit hobbelpaard stelt kinderen in staat te fantaseren dat ze naar de lucht vliegen simpelweg door te schommelen.

Plan Toys Pegasus
Plan Toys Pegasus

Lillagunga Reindeer

Dit hobbel rendier vond ik toen ik op zoek was naar een gave schommel voor in huis. De schommel is er niet gekomen, want ik zag op de website van Lillagunga ook de gave gymringen. Dat is nu het favoriete speelgoed in huis! Dit rendier zou ook zo in dat rijtje passen als ik die besteld had. Een mooi strak Scandinavisch uiterlijk en schattige oogjes die uitnodigen om te spelen. Dit design is zo tijdloos, dat kan zo generaties mee.

lillagunga_rocking_reindeer_square_004_2048x2048
Lillagunga Rocking Reindeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s