Louwman Auto Museum met peuter

Nu ik een Museumkaart heb wil ik ineens naar alle musea waar ik normaal niet snel naartoe zou gaan. Het Louwman Museum is er zo één. We rijden er vaak langs, want het is op de rand van Den Haag. Het grote gebouw spreekt tot de verbeelding en ik heb altijd al eens binnen willen kijken. Niet omdat ik zo’n autofanaat ben, want dan was ik er waarschijnlijk al lang eens geweest. Afgelopen zondag waren we nieuwsgierig genoeg om echt eens door die reusachtige entree te lopen.

De oudste privécollectie ter wereld

Ik word dus niet echt warm van auto’s, maar deze collectie is gaaf hoor! Van de allereerste auto’s tot de bijzonderste hedendaagse exemplaren. Het Louwman Museum heeft véél. Ik vond het heel bijzonder om langs de collectie te lopen en zo de ontwikkeling van de auto te zien zonder echt te hoeven lezen. Dat lukt namelijk echt niet met een ongeduldige peuter die het liefst door de gangen rent. En wat zijn er mooie auto’s gemaakt in de loop der tijd! De details waren prachtig. Het is bijna jammer dat je niet dichterbij kan komen. Wat helemaal begrijpelijk is, behalve voor peuter Mosi. Waar hij aan het begin reuze enthousiast werd van alle mooie auto’s,  kreeg hij er na de eerste verdieping toch wel de pest in dat hij nergens in mocht zitten en niets aan mocht raken. Hij is ook pas 2,5 en ontdekken doet hij echt het liefst ook met zijn handen. Voor oudere kinderen is het een ideaal museum. Met ruim 250 auto’s ben je wel even zoet en ondertussen loop je behoorlijk wat door het indrukwekkende grote gebouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s