Een stoere meegroei driewieler

Waarom fietsen als je ook rennen kan; dat is een beetje de houding die bij Mosi de boventoon voert bij alle fietsjes die hij tot nu toe onder zijn kont heeft gehad. Hij vindt het vooral in huis leuk, maar buiten loop ik halverwege vaak met het fietsje rond en loopt hij voor me uit. Lopen en rennen lijkt hij al sinds hij zijn eerste stap zette veel leuker te vinden dan fietsen. Een aantal weken geleden kwam daar verandering in. Hij bleef steeds stilstaan op straat met de zin ‘ik wil niet lopen’. De kinderwagen werd weer zijn beste vriend en vooral ik heb weer lekker getraind want gedragen worden door mama is helemaal favoriet. Nu kwam ik de grappige driewieler van VTech tegen op precies dit juiste moment; de Super Trike 4 in 1.

Vtech Super Trike 4 in 1

Overal een oplossing voor

Alles wat me tot nu toe vaak tegenhield als ik met Mosi alleen op stap wilde met een fietsje heeft bij deze driewieler een oplossing. Kind in de ene arm en fiets onder de andere? Dat is verleden tijd. De driewieler heeft een duwstang. Dus al staakt de fietstocht halverwege, je hoeft de fiets in ieder geval niet ook mee terug te sjouwen. Met een beetje geluk krijg je je kind met alle toeters en bellen aan de fiets nog wel zo ver om lekker te gaan zitten en kun jij hem of haar vooruit duwen. Dat scheelt nogal, vooral als je zo slim was om met fietsje en al boodschappen te gaan doen. Ja, ik spreek uit ervaring. Nu zijn dit de grootste problemen die ik eerder met Mosi en zijn fietsjes had. Dat zijn er dus al meerdere geweest, want hij groeit als kool. De Super Trike kun je al vanaf 9 maanden gebruiken en kan dan nog mee tot uiterlijk 6 jaar. Dat is behoorlijk wat jaren plezier met hetzelfde fietsje.

Vtech Super Trike 4 in 1

Mosi en de Super Trike

Mosi is dus niet echt een geboren fietsliefhebber. Muziek, knopjes en lichtjes zijn wel helemaal zijn ding. Deze extra stimulans is bij hem dus erg welkom om het fietsen iets langer te laten duren dan tot het einde van de straat. Nu geniet ik liever van een tochtje zonder geluidjes (er is ook een uitknop ;)), maar hij vindt het super gaaf en roept luidkeels hoera als de fiets tegen hem begint te praten. De leukste functie vind ik dat de fiets links en rechts noemt bij het sturen. Handig, want dat roep ik ook automatisch als ik hem vertel waar we naartoe moeten. Mosi is zelf ook erg dol op de muziekfunctie en staat regelmatig naast zijn fiets te dansen als hij weer een leuk deuntje aan heeft gezet. Als we hem eerder hadden gehad dan zou hij het speelstuurtje ongetwijfeld ook erg leuk hebben gevonden. Hij sjeest nog niet door de straat met de driewieler, maar het gaat wel steeds beter. De fietstocht begint nu met zelf fietsen en ik gebruik de duwstang voor de terugweg. Trappen en sturen tegelijk kost nog erg veel concentratie, maar nu we lekker kunnen oefenen gaat dat vast heel snel vooruit.

20180128-20180128-DSCF3498

Vtech Super Trike 4 in 1

Van 9 maanden tot 6 jaar

De Super Trike is geschikt voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar. Je kunt hem dan ook steeds ombouwen zodat hij voor de volgende leeftijdsfase geschikt is. Je begint met een driewieler om rustig mee te wandelen. Er zit een zonnekapje bij en een goede gordel om je kindje vast te maken. De trappers kan je vastzetten en met het speelstuurtje kunnen de allerkleinsten toch meesturen. Als je kindje eraan toe is kun je de driewieler ombouwen naar de volgende fase. Ze kunnen gaan sturen en voelen hoe de trappers bewegen als je vooruit gaat. Uiteindelijk kunnen ze helemaal zelf fietsen en dan is er nog een grappige functie de grotere kinderen. De achterwielen kunnen ontgrendeld worden waardoor ze alle kanten op bewegen. Met een beetje oefening kunnen ze helemaal over de grond draaien en hun eigen kunstjes doen.

Vtech Super Trike 4 in 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s