Een ‘nieuwe’ outfit via Reshopper

Reshopper gebruik ik al een tijdje om steeds wat spullen van Mosi te verkopen of weg te geven die wij niet meer nodig hebben. Dat ruimt lekker op en je kunt er ook nog iemand blij mee maken. Kopen doe ik wat minder via de app, want ik doe mijn best om minder in huis te halen, maar af en toe kan ik het toch niet laten om even lekker door het aanbod te scrollen. Afgelopen week kwam ik zo één van mijn lievelingsitems van een vorige collectie van Mini Rodini tegen; de corduroy tuinbroek met pandabeer. Deze vond ik nieuw te duur, maar dit tweedehands exemplaar is minstens net zo goed. De mooie kwaliteit van Mini Rodini gaat gelukkig meerdere rondes mee en zo kunnen na het vorige kindje nu wij plezier beleven aan dit gave panda pak.

Scoor ook een leuk item

Reshopper is er goed op ingericht om kinderspullen in je eigen omgeving te vinden. Je zoektocht begint automatisch in een kleine straal rond je eigen locatie, maar kun je ook uitbreiden tot het hele land. Leuk is dat je in Reshopper de maten en leeftijd van je kind kunt opslaan en zo direct filtert wat voor jou relevant is. Je ziet niet veel meer dan foto’s en maat en prijs, wat het scannen makkelijk maakt. In een oogopslag zie je zo vaak al of het iets voor jou is. Vind je het leuk? Dan kun je het opslaan als favoriet. En dan nog een keuze maken wat je nu echt gaat kiezen. Opvallend vind ik dat de prijs vaak heel vriendelijk is en het contact heel soepel verloopt. Er zijn geen storende winkeladvertenties of wederverkopers; het is een echte plek voor jou en mij om tweedehands spullen te kopen of verkopen.

Kleding, speelgoed en verzorging

Nu heb ik gekozen voor een tuinbroekje, maar eigenlijk is het vooral speelgoed wat ik graag tweedehands koop. Mosi’s lievelingsspeelgoed is nog altijd de bak duplo waar ik 25 jaar geleden nog met mijn zus en broertje mee speelde. Ik vind het zelf mooier dan het duplo dat tegenwoordig verkocht wordt, dus ik vul het liever aan met oude duplo die ik tweedehands vind. Ook zijn rotan poppenbedje is vintage en een boel houten speelgoed in ons huis ook. Duurzaam en uniek; daar word ik in ieder geval een stuk blijer van. En is hij ergens op uitgekeken? Dan verkoop ik het ook zo weer door. Mijn ervaring is namelijk dat het een stuk fijner spelen is als je gewoon overzicht hebt van wat je kunt kiezen, anders loopt het al snel uit op het spelletje ‘kast uitruimen & rommel maken’.

Reshopper is een relatief nieuwe app in Nederland, maar toch al erg gegroeid in het afgelopen jaar. Ik heb net weer een aantal leuke items in mijn winkeltje gezet, doe jij dat ook? Dan komt er nog meer om uit te kiezen. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s