Kerstboom eruit, Ficus Lyrata erin!

Na oud en nieuw kan ik meestal niet wachten om de kerstboom de deur uit te doen. Een opgeruimd huis om het nieuwe jaar mee te starten is toch het lekkerst. Het stukje extra groen in huis van de kerstboom mis ik dan alleen wel al snel. Dit jaar heb ik dat opgelost door begin januari een mooie grote groene plant te laten bezorgen, zodat er direct groene vervanging klaarstond bij vertrek van ons kleine prikkelige sparretje. De Ficus Lyrata is nu het stralende groene middelpunt.

Een plant in huis, zonder gedoe

Zomers is het tuincentrum één van mijn favoriete uitjes, ’s winters is dat echter niet zo. Dan shop ik  toch echt het liefst vanuit huis; lekker met een kop warme thee op de bank. Mijn nieuwe groene vriend heb ik ook op die manier in huis gehaald. De Plantsome app gebruikte ik al een tijdje voor de verzorging van mijn planten, en nu ook voor het eerst om een nieuw exemplaar te laten bezorgen. De website is mega handig en overzichtelijk. Voor de gevorderde plantenliefhebber, maar zeker ook voor beginners. De collectie is ingedeeld in verschillende categorieën; van huisdiervriendelijk tot luchtzuiverend. Bij elke plant staat dan ook weer omschreven hoe je hem moet verzorgen en of het een moeilijke plant is. Dus ook als je niet zulke groene vingers hebt kun je makkelijk inschatten of de plant het bij jou gaat redden. Wat ik vervolgens misschien nog wel het allerfijnst vindt is dat je direct een sierpot bij de nieuwe plant kunt bestellen. Geen plastic teeltbakken meer in de woonkamer, waar je ‘later wel een pot bij zoekt’.

Verzorgen met de Plantsome app

Op de site van Plantsome kun je je al goed inlezen over de verzorging van jouw kamerplanten. Wanneer moet je verpotten, of hoe vaak geef je nou eigenlijk voeding. Je vindt er algemene informatie, maar ook verzorgingstips per plant. De app gaat nog een stukje verder. Deze begeleidt je als het ware bij het verzorgen van jouw planten. In de app voeg je simpelweg jouw planten toe, je geeft aan hoe groot de plant is en hoe ver deze van het raam staat. Nu hoef je alleen nog aan te geven op welk moment je het fijn vindt om een herinning te krijgen en hoe vaak. De Plantsome app berekend met behulp van het lokale weerbericht en het seizoen hoeveel water jouw planten nodig hebben. Ik heb inmiddels meer dan 15 verschillende planten in huis en zeker in het begin als je de plant nog niet goed kent is de app een uitkomst. Het biedt mij houvast; voorheen verzopen mijn planten vaak omdat ik ze teveel water wilde geven.

Ook op zoek naar groene vervanging nu de kerstboom de deur uit is? De groene voornemens collectie helpt je kiezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s