Balanceren op de Wobbel

Het Wobbel balance board, daar heb ik dus bijna een jaar over getwijfeld. Zal Mosi dit leuk vinden? Snapt hij het? Is het niet gevaarlijk? We hebben hem nu een paar dagen in huis en mijn vragen zijn eigenlijk vrijwel direct beantwoord. Dat snappen gaat eigenlijk niet op bij de Wobbel. Er is niet één manier om de Wobbel te gebruiken en dat had Mosi direct haarfijn door. Of hij het leuk vindt is daarmee ook geen vraag meer, dat is een dikke JA. En of het gevaarlijk is? Niet echt, als je het maar begeleidt. Maar gaat dat niet voor alles op? Mosi stond de laatste tijd vaak op zijn hobbelpaard, dus de Wobbel is dan toch een beter idee.

Wobbel balance board

De original linnen met custom kleur nummer 48

Ik heb gekozen voor de original linnen Wobbel met een custom kleur vilt. Nummer 48, een mooie donkergroene kleur. Groen past mooi bij Mosi’s kamer en de rest van het interieur en is een leuke ondergrond voor spelletjes. De rustige, natuurlijke uitstraling vind ik ook goed passen bij dit type open end speelgoed. Er zijn veel kleuren vilt om uit te kiezen, dus je kunt de Wobbel precies zo samenstellen als jij mooi vindt. En er komen ook steeds meer kleuren Wobbel bij, zoals roze en blauw of zwart (limited edition). Je kunt het zo bont maken als je wilt. In plaats van vilt kun je ook voor kurk kiezen.

img_9408

Waldorf speelgoed

Het balance board komt van oorsprong uit de Waldorf-scholen. De internationale naam voor wat we in Nederland kennen als de Vrije School. Wobbel heeft dit klassieke concept aangepast tot een eigentijds vormgeving met nieuwe toevoegingen. De Wobbel stimuleert in het spel en gebruik de balans en de kracht. Op een speelse manier ondersteunt het het lichaamsbewustzijn en het evenwicht. Spiergroepen worden versterkt en gestrekt. Dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. Wil je zelf trainen met de Wobbel? Er is ook een XL versie. Die zijn ideaal voor kinderen vanaf 140 cm en volwassenen.

wobbel balance boardNieuw: Wobbel360

Wobbel heeft een zusje gekregen; de Wobbel360. Dit is een cirkelvormige plank met curve. Ook op deze Wobbel360 gaan kinderen graag staan om lekker te balanceren. Of zitten schommelen, bootje varen en rondjes draaien. Deze nieuwe plank daagt ook de fantasie weer uit en is goed voor eindelijk speelplezier. Met of zonder ander speelgoed, want autootjes en balletjes doen het op beide Wobbel varianten ook erg goed. Aan beide zijden. De Wobbel is wat jij wilt dat het is.

wobbel360-persvilt-baby-muis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s