Verhalen luisteren met Storytel

Mijn introductie met audioboeken app Storytel kwam precies op het juiste moment. De televisie heeft het begeven net nu we deze donkere dagen vaak en veel binnen zijn. Mosi kan zich best wat uren vermaken met zijn speelgoed, zeker als ik meespeel, maar ergens (rond de tijd dat hij eigenlijk nog zou moeten slapen) zoeken we graag rust in een televisiemomentje. Even een momentje verstand op nul. Dat kon nu dus niet meer, en daar was Storytel. Een nieuwe entertainment optie, die ik vaker inzet dan ik had kunnen bedenken. Tot voor kort had ik werkelijk nog nooit naar een luisterboek geluisterd.

Mosi’s boekenclub

Mosi is dol op boeken. Hij staat ermee op en gaat ermee naar bed. En ook tussendoor zit hij graag in zijn eigen leeshoekje. Voorlezen lukt me alleen niet heel goed. Mosi neemt graag de leiding en vertelt mij liever wat hij ziet, slaat de bladzijdes om wanneer hij dat wil en wisselt een boek halverwege om voor een ander. Een echt verhaal lezen zit er bij de meeste boekjes dus niet in. Dat is niet omdat hij het niet leuk vindt om naar verhalen te luisteren ben ik nu achter. Van een verhaal uit de luidsprekers kan hij zeker wel genieten. Een van zijn favorieten op dit moment is ‘De Gruffalo’. Met wat lekkers op de bank kan hij er toch zo een kwartier rustig naar luisteren, maar het is ook fijn op de achtergrond tijdens het spelen. Het is was rustiger dan (de meeste) muziek, niet zo storend als een televisie waar niemand naar kijkt en doorbreekt toch de stilte in huis. Mosi speelt op die manier makkelijker door als ik wat klusjes in huis doe, anders staat hij bij elk geluidje naast me.

Storytel
Verhaaltje aan en spelen maar

Griepvermaak

Wintertijd is virustijd. En zo had ik afgelopen week ook iets te pakken. Veel meer dan liggen onder een dekentje kon ik niet opbrengen en van schermen kreeg ik juist meer hoofdpijn. Toch komt er altijd zo’n moment dat je toch echt even uitgeslapen bent en wat vermaak nodig hebt om die hele dag op de bank of in bed door te komen. Lezen is dan eigenlijk te veel moeite, maar een luisterboek kon ik goed uithouden. Ik heb zelfs voor de categorie economie en zakelijk gegaan, zodat ik ook ziek toch nog iets nuttigs deed. Een paar hoofdstukken verder in het boek ‘Waarom cola duurder is dan melk’ voelde ik me toch een stuk minder doelloos dan op de gemiddelde dag ziek thuis.

De voordelen van Storytel

Het grote voordeel van Storytel is dat je met de App overal kan luisteren. Als we thuis een verhaal beginnen, dan maken we dat soms in de auto nog even af. Reis je met de trein, dan heb je volgens mij helemaal een gouden vondst met Storytel. Wat heb ik veel boeken meegezeuld toen ik nog elke dag heen en weer reisde van Den Haag naar Amsterdam. Met onbeperkt toegang tot 60.000 boeken kun je wel een tijdje vooruit. En wat ik al zei; het is niet alleen fictie. Er zijn bijvoorbeeld ook luisterboeken voor de persoonlijke ontwikkeling, over geschiedenis of om een taal te leren. Wil je het ook uitproberen? Je kan nu 30 dagen luisteren voor € 0,99 in plaats van € 9,99. Opzeggen kan altijd en per direct, je zit dus nergens aan vast. Zelf ben ik voorlopig overigens nog niet uitgeluisterd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s