Müller Möbelwerkstätten Multifunctioneel design

Dat ik van mooi design in huis hou is geen geheim. Stiekem zou ik het liefst zelf meubelontwerper zijn geworden. Van een mooi vormgegeven meubelstuk kan ik echt ontzettend blij worden. En als het dan ook nog multifunctioneel is – zonder de goede vormgeving te verliezen – dan kan het bij mij helemaal niet meer stuk. Müller Möbelwerkstätten heeft een heel arsenaal aan dit soort items op haar naam staan. Van stapelbare bedden tot kruk/trapjes of een krijtbord en bureau in één. Die laatste hebben wij in de woonkamer staan en daar hebben geweldig veel plezier van. Het is zowel leuk speelgoed voor Mosi, als een fijn bureau voor mij (en hem).

20171103-20171103-DSCF1202

De HIDEsk

De HIDEsk is één van de vele multifunctionele items van Müller Möbelwerkstätten. Er zijn meerdere varianten van dit inklapbare bureau/tekenbord. Je kunt kiezen uit een zwart/witte versie met krijtbord, maar er is ook een zilveren variant en een wit/groen of wit/noten. Op dit moment staat de HIDEsk bij ons in de woonkamer, waar hij overigens wel steeds een ander plekje krijgt. Ik schuif graag met meubels om zo steeds een andere inrichting te krijgen en daar is dit bureau ideaal voor. Mosi is super blij met het krijtbord; hij tekent bijna dagelijks. Ik ben blij dat het lekker stabiel is en omvallen bijna niet mogelijk is. Hij kan dus rustig zijn gang gaan. Het bureau is ook al veel in gebruik. Ik zit er zelf graag even rustig aan te werken, maar ook voor Mosi is het al een favoriet plekje. Hij wisselt zo van tekenbord naar bureau en gaat lekker zitten spelen, lezen of tekenen aan het uitgeklapte tafeltje. Wat heel handig is, is dat er een beetje opbergruimte zit tegen de achterwand. Daar bewaar ik nu zijn potloden, wat boekjes en zelfs een stuk stapelspeelgoed. Ik hoef hem alleen even te helpen uitklappen en hij kan aan de slag.

20171029-20171029-DSCF1008

20171028-20171028-DSCF0909

20171031-20171031-DSCF1136

De STOOLX

Bij het HIDEsk bureau staat de STOOLX. Een mooi en stabiel rond krukje met grappig elastiek detail. Er worden 4 elastieken meegeleverd waarmee je je eigen touch kunt geven aan het krukje. Paars, rood, groen en geel. Als geel liefhebbers hebben wij voor de laatste gekozen, maar leuk is dat we zodra we weer zin hebben in iets anders we met kleine moeite het krukje weer een andere look kunnen geven. Op een subtiele manier brengt het ook wat kleur in het interieur. Het krukje is natuurlijk niet Mosi’s maat, maar met zijn 2,5 jaar klimt hij er zo op. Het is lekker stevig dus dat kan zonder zorgen. Voordeel is dat ik ook fijn op het krukje kan zitten. En eerlijk is eerlijk; dit krukje dient ook regelmatig als bijzettafel. Hij staat tenslotte in de woonkamer en naast de bank is hij perfect voor mijn kopje thee.

20171028-20171028-DSCF0913.jpg

20171031-20171031-DSCF1132

20171031-20171031-DSCF1115

Deze mag je ook niet missen

Erg gaaf vind ik het speelhuisje van Müller Möbelwerkstätten. Dit is een geraamte waar je zelf nog doeken overheen kunt gooien om er een echte tent van te maken. Erg leuk, want het daagt je uit om zelf nog creatief te zijn. En je kunt het huisje zo helemaal naar wens maken. Je kunt het huisje zoals het komt ook prima in de kinderkamer (of woonkamer) kunt zetten om een knusse speelhoek te creëren. Met een goed matras en een bodem kun je zelfs een slaaphuisje maken.

speelhuisje
Het speelhuisje

De stapelbare bedden die ik eerder al even noemde zijn er zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dat is toch mega handig voor logeerpartijtjes. Zo neemt het logeerbed weinig ruimte in, maar kun je wel een degelijke slaapplaats aan je gasten bieden. Ook de Flatframe en de Flatbox; platte uitklap bureaus die je aan de muur kunt bevestigen vind ik echt een super uitvinding. Handig in de kleinere kinderkamer als bureau om huiswerk te maken, maar ook fijn in de woonkamer om een snel een (extra) werkplek te creëren. En ben je klaar, dan klap je hem zo weer in. Dat is wel zo gezellig. Twee andere favorieten van mij en dan eigenlijk puur om het uiterlijk zijn het Walker trappetje en de Luno stoel. Uiteraard super functioneel, maar ik vind ze vooral ook heel erg mooi.

het stapelbed voor kinderen is er in heel veel kleuren
het stapelbed voor kinderen is er in heel veel kleuren

Gemaakt achter de dijk

Müller Möbelwerkstätten bestaat al meer dan 145 jaar en produceert al die tijd de meubels al in Bockhorn in het noorden van Germany. Het is een familiebedrijf dat nu onder leiding van Jochem Müller draait; dat is al de 5e generatie. Alles draait om design. Dag in, dag uit. Om verfrissend te blijven werkt Müller Möbelwerkstätten veel met onafhankelijke designers. Een speciale plek heeft designer Rolf Heide. Het 50 jarig jubileum van zijn meesterwerk – het stapelbare bed – was de aanleiding om een eigen Rolf Heide collectie te starten met zijn klassieke designs. Uitgangspunt bij Müller Möbelwerkstätten is dat de meubels altijd een bestaand probleem willen oplossen. Hierbij wordt design, functionaliteit, kwaliteit en de prijs-kwaliteit verhouding zo goed mogelijk gewaarborgd.

stapelliege-luno-und-plane_600x600

Ook in Nederland te koop

In Nederland kun je de meubels van Müller Möbelwerkstätten bekijken en kopen bij De Kasstoor of ANNO in Amsterdam, bij Spinde Next Living Design in Zwolle of bij Gerritsma Interieur in Assen. Online bestellen op de website van Müller Möbelwerkstätten zelf kan natuurlijk ook.

 

 

2 gedachtes over “Müller Möbelwerkstätten Multifunctioneel design

  1. Wat handig dat stapelbare bed! Binnenkort maar eens een tripje naar Amsterdam maken om hem in het echt te bekijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s