TeddySit – vrolijke stoelverhogers

De meeste ouders zullen zich in wel herkennen in het fenomeen dat meezeulen heet. Vanaf het moment dat de kleine geboren is ga je nooit meer onbepakt de deur uit. Luiers, eten, kleding, speelgoed. Er gaat werkelijk van alles mee. De luiertas heb ik inmiddels al lang op marktplaats gezet, maar mijn eigen tas zit toch 90% vol met Mosi’s spulletjes. Zo kan hij zich altijd vermaken. Heel handig als we bij familie eten bijvoorbeeld. Er was echter één ding wat ik slechts een paar keer bij een kerstdiner meegesleept heb en dat is de eetstoel. Met als resultaat dat Mosi of op schoot moest, of net met zijn hoofd boven tafel kwam en zijn eten niet eens zag. Gelukkig heb ik nu een oplossing gevonden die zelfs mee op de fiets kan: de TeddySit stoelverhoger!

20171003-20171003-DSCF0025

 

TeddySit

De TeddySit is een stevig, maar toch zacht kussen dat je op nagenoeg elke stoel kunt leggen om je peuter op de juiste hoogte te krijgen ten opzichte van de tafel. Aan de onderkant zitten antislip stippen, die ervoor zorgen dat het kussen ook bij wiebelen niet van de stoel schuift. De buitenkant lijkt op suede, maar is van polyester, wat ervoor zorgt dat het makkelijk schoon te maken is. Super fijn, want knoeien houdt ook bij de leeftijd 3 jaar vaak nog niet op. De hoes kan zelfs in de was als het echt nodig is. Er zit zelfs een haakje aan om het kussen makkelijk mee te nemen. Aan als deze kenmerken zie je terug dat het een idee is van ouders die zelf een probleem tegenkwamen als ze ergens gingen eten, want aan werkelijk alles is gedacht. Ze zijn licht, zacht, stevig, handig en bovenal leuk.

Panda’s, poezen of stippen

Er zijn veel verschillende designs en kleuren zodat je voor elk kind een leuke stoelverhoger kunt kiezen. Kies je voor een grappige print van een panda of een effen variant zoals de poes van Mosi. Ik koos voor de zwarte poes, omdat ik het leuk vind dat het een beetje beroep doet op je eigen creativiteit. Je kunt er van maken wat je wil. Is het een zwarte panter, een lieve poes of zijn de oren van een ander dier? Er is ook een effen variant van een muis of een konijn in grijs, blauw en paars. Ook zijn er grappige prints van dieren met gezichtje; een panda, ijsbeer en een hond bijvoorbeeld.

De TeddySit bij ons thuis

We hebben de TeddySit pas een week in huis en ik kan niet wachten tot we een etentje buiten de deur hebben. Mosi geniet ervan om met een groep aan tafel te zitten en eet dan beter dan thuis. Hij gaat op in de gezelligheid en kan met zo’n stoelverhoger eindelijk écht meedoen. Aan tafel hebben we 6 stoelen staan, dus hij het poeskussen ligt nu standaard op een van de stoelen. Mosi vindt het namelijk cool om op een grote mensen stoel te zitten en zit al veel op zijn TeddySit te kleien of te tekenen. Het geeft hem meer gevoel van zelfstandigheid dan de eetstoel denk ik. Ook ligt het kussen wel eens op de grond met spelen en doet het al dienst als ‘verstopkussen’.

20171006-20171006-DSCF0047

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s